Alfa romeo giulia - 510 in 3,9 sta njeni zapeljivi meri

  • 25.06.2015
  • Žane Kurent
#

Ohhh, Giulia! Alfa romeo je predstavila dolgo pričakovan avtomobil, s katerim je poskrbela, da bo mlajša generacija avtomobilističnih navdušencev postavila na steno svoje sobe nov plakat. Vznemerljiv športni dizajn, s prepoznavnim LED podpisom v žarometih, ogromnimi odprtinami v odbijaču in strupenim zadkom z difuzorjem, manjšim spojlerjem in štirimi izpušnimi cevmi.

alfa-romeo-giulia-1435223471

alfa-romeo-giulia-1435223473

Športnica: 50:50 razmerje teže, zadnji pogon in program vožnje Racing

Za dinamično vožnjo skrbi maseratijevo podvozje in vzmetenje, medtem ko so motorju dodali kanček strasti ferrarijevi inženirji, ki so iz 3,0-litrskega šestvaljnika iztisnili kar 510 KM. Formula, ki ji rezultat prinaša 3,9 sekunde do 100 km/h. Seveda v tem primeru govorimo o najmočnejši alfi romei - giulia quadrifoglio verde. Izdelana iz lahkih materialov kot so karbon, aluminij in iz ostalih lahkih ter trpežnih plastičnih kompozitov. Giulia tehta manj kot 1530 kilogramov.

A to še zdaleč ni vse. Številne informacije alfa romeo še vedno hrani zase - tako recimo ne vemo, kakšna je notranjost giulie in kolikšno moč bodo imeli ostali štirivaljni turbo motorji, ki jih bodo predstavili kasneje. Neznanka je tudi cena.

GALERIJA

  • Vir: http://Alfa Romeo
  • Foto: http://Alfa Romeo

AKTUALNO