Zapuščen ferrari enzo v Dubaju še vedno čaka lastnika

  • 12.04.2016
  • Andrej Jama
#

Pred leti smo pisali o številnih zapuščenih luksuznih avtomobilih, ki nabirajo prah na dubajskih parkiriščih in ulicah ter povzročajo težave lokalnim oblastem. Najbolj slavno zapuščeno vozilo pa je ferrari enzo, ki po petih letih še kar stoji na dubajskem parkirišču in čaka lastnika ali svoj konec... kar pride prej.

zapuscen-ferrari-enzo-vreden-vsaj-1-5-milijona-evrov-se-vedno-caka-lastnika-1460450917

Ferrari enzo je eden najbolj zaželjenih ferrarijev, saj so jih izdelali le 400. Avto se je leta 2002, ko so ga pričeli izdelovati, prodajal za okoli 600.000 dolarjev (~525.000 evrov), a cene so kasneje močno poskočile. Še letos se je enzo, obnovljen po prometni nesreči, prodal za 1,53 milijona evrov. Lani pa se je zadnji štiristoti izdelan ferrari enzo, ki ga je v dar dobil bivši papež Janez Pavel II, prodal na dražbi za dobrih 6 milijonov dolarjev (~5,25 milijona evrov).

zapuscen-ferrari-enzo-vreden-vsaj-1-5-milijona-evrov-se-vedno-caka-lastnika-1460450918

zapuscen-ferrari-enzo-vreden-vsaj-1-5-milijona-evrov-se-vedno-caka-lastnika-1460450915

Zapuščenega ferrarija je policija zasegla in odpeljala na varovano parkirišče leta 2011 in vse do danes avto še vedno čaka boljše čase. Dubajske oblasti sicer tovrstne avtomobile po določenem času prodajo na dražbi, a enzo očitno ni na prodaj. Po zadnjih podatkih naj bi Interpol imel dokaze, da je bilo vozilo ukradeno oz. kupljeno z ukradenimi sredstvi. Prav tako naj bi se za lastništvo vozila na sodišču potegovala dva potencialna lastnika.

A ne skrbite za dobrobit avtomobila. Kljub temu, da je enzo na slikah vedno prikazan zaprašen, so oblasti sedaj le premaknile vozilo v garažo, da bi preprečile morebitne poškodbe zaradi vremena. 

  • Vir: BI, rmsothebys
  • Foto: Twitter (Abandoned, MotorAuthority)

AKTUALNO