Zakaj UPS vozniki ne zavijajo levo in kakšne so prednosti tega

  • 03.02.2017
  • Andrej Jama
#

Morda se sliši nenavadno, a vozniki dostavne službe UPS ne izberejo vedno najkrajše poti do cilja. Podjetje da vozniku točno določeno pot dostave, ki je izračunana tako, da se bo voznik izognil čim več zavojem levo v križiščih. Zaradi tega so nekatere poti daljše. Zakaj torej to pravilo?

Dnevno se dostavne službe soočajo z izbiranjem najboljših poti do svojih strank. Pri teh matematičnih problemih imamo določeno število točk in razlike med njimi, naloga pa je najti najboljšo pot, pri čemer najkrajša običajno velja za najboljšo.

Najkrajša pot ni vedno najbolj optimalna

A pri UPS-u so se odločili, da bodo namesto najkrajše poti raje našli optimalno pot. Ena izmed metod kako najti optimalno pot pa je izogibanje zavijanju levo mimo nasproti vozečih vozil. Kljub temu, da pot morda vodi v drugo smer kot je cilj, vožnja po poteh brez levih zavojev zmanjša možnost prometnih nesreč, zmanjša čakanje v križičih in posledično porabo goriva z večkratnim speljevanjem.

UPS je razvil svojo programsko opremo za navigiranje po mestih tako, da program avtomatično odstrani iz izbrane poti čimveč levih zavojev (v državah kjer vozimo po desni!). Običajno je na poti le okoli 10% levih zavojev.

Rezultati so izjemni

Ta politika se je UPS-u odlično obnesla, saj sedaj v zrak izpustijo 20.000 ton ogljikovega dioksida manj, prihranijo 39,9 milijonov litrov bencina in dostavijo letno 350.000 paketov več. Zaradi hitrejše dostave je podjetje namreč zmanjšalo število tovornjakov za 1.100 ter tako letno skrajšalo skupno dostavno pot za 45,9 milijonov kilometrov - kljub daljšim posameznim dostavnim potem.

 

  • Vir: IFLScience
  • Foto: Wikimedia

AKTUALNO