Zakaj imajo Rusi avto kamere?

  • 11.06.2013
  • Uredništvo
#

V Rusiji se skoraj vsak nov avto proda z avto kamero. Kamera poskrbi za dokaz v anarhistično urejenem prometu- in seveda za zgodbo o astro kometu.

Avto kamere kot standardna oprema

Ampak zakaj ima skoraj vsak avtomobil v sibirskem naselju avto kamero, da bi posneli samo nekaj sekund trajajoč dogodek? Skoraj vsak Rus, ki ima nov zahodnjaški avtomobil ima avto opremljen z avto kamero. Ta neprestano snema dogajanje v kabini in na ulicah podobno kot kamere, s katerimi se banke in lastniki vil ščitijo pred napadi.

Zakaj so ravno Rusi tako medijsko izpostavljeni?

Ponovno leži odgovor na dosegu roke. Razlog je v pravnem položaju države. Kamera kot dokaz daje večini Rosov občutek varnosti, ki ga ni mogoče zagotoviti z državnimi institucijami.

Pravna ureditev države je v zadnjih letih gospodarske rasti še bolj nazadovala.

Avtokamera AKG-100

Trenutno pri nas najpopularnejša je avto kamera visoke ločljivosti 1080p AKG-100. Poleg snemanja v visoki ločljivosti ima ta avtokamera še GPS senzor (ki natančno beleži prevoženo pot in hitrost vozila), G senzor (zaznava nenadne pospeške, ki se zgodijo ob nesreči in hkrati zaščiti posnetek), nočno snemanje, snemanje v zanki, ima vgrajeni 1,5" zaslon (omogoča pregled posnetkov brez uporabe računalnika), samodejni začetek snemanja ob zagonu avtomobila in pa enostavna namestitev in uporaba.

  • Vir: Avto Kamera
  • Foto: Zajeta slika

AKTUALNO