Začetek proizvodnje novega Tiguana

  • 04.01.2016
  • Gregor Žvab
#

V Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu je danes z montažne linije zapeljal prvi Tiguan druge produktne generacije.

Direktor tovarne Jens Herrmann je ob premieri povedal: "Začetek serijske proizvodnje novega modela je za tovarno vedno nekaj posebnega. V preteklih mesecih smo se z zaposlenimi intenzivno pripravljali na to, da bo novi Tiguan izpolnil visoka pričakovanja naših strank glede kakovosti. Vsi zaposleni v tovarni v Wolfsburgu smo ponosni na ta odlični avto."

Predsednik delavskega sveta Jürgen Hildebrandt: "Naše sodelavke in sodelavci so že s prvim Tiguanom povzročili pravo evforijo. Zdaj se ta zgodba o uspehu nadaljuje z novim poglavjem. Zaposleni so dali vse od sebe, da bomo tukaj v tovarni v Wolfsburgu od prvega dneva serijske proizvodnje naprej na ceste pošiljali odlično izdelan avtomobil."

Prvi Tiguan je bil predstavljen na avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu leta 2007. Od začetka serijske proizvodnje avgusta 2007 je bilo po vsem svetu izdelanih več kot 2,8 milijona Tiguanov, od tega več kot 1,6 milijona v Wolfsburgu.

V tovarni v Wolfsburgu bodo v prihodnjih mesecih vzporedno izdelovali obe generaciji Tiguana, potem pa se bodo v Wolfsburgu tekom leta postopoma čedalje bolj osredotočili na novo produktno generacijo. Da bi lahko zadovoljili zdajšnje visoko povpraševanje strank, bo od spomladi naprej prvo generacijo Tiguana delno izdelovala tudi tovarna Volkswagen Osnabrück.

  • Vir: Volkswagen
  • Foto: Volkswagen

AKTUALNO