Vse kar morate vedeti o aferi s strani koncerna Volkswagen o lažnih emisijah

  • 22.09.2015
  • Aleš Kerbler
#

Koncern Volkswagen se v ZDA trudi na vse načine privabiti nove kupce za nakup njihovih avtomobilov z varčnimi dizelskimi motorji. Oglaševali so nizko porabo goriva in poudarjali podatke o čistosti njihovih motorjev. Slednje je z včerajšnjim dnem postalo laž, saj je ameriško ministrstvo za okolje jasno povedalo, da je koncern Volkswagen namestil računalniški program v avtomobil, ki na testih prikaže lažne podatke o emisijah. Te vrednosti so se kasneje na cesti dvignile do 40-krat višje od dovoljenih po ameriških zakonih.

vse-kar-morate-vedeti-o-nategu-s-strani-koncerna-volkswagen-o-laznih-emisijah-1442941034

18 milijard dolarjev kazni 

Gre za hude obtožbe proti koncernu Volkswagen, ki je "trojanskega konja" namestil v najmanj 11 milijonov vozil. Direktor ameriške podružnice Volkswagen je goljufijo že priznal na včerajšnji novinarski predstavitvi novega volkswagen passata, vrh kocnerna pa naj bi do tega trenutka za popravilo "škode" že pripravil okoli 6,5 milijard dolarjev.

vse-kar-morate-vedeti-o-aferi-s-strani-koncerna-volkswagen-o-laznih-emisijah-1442941764

Okužen agregat je 2,0 TDI z oznako EA 189

Slovenski predstavnik Porsche Slovenija je danes na naš elektronski naslov poslal izjavo, ki miri evropske kupce. Povedali so, da zadnja generacija njihovih motorjev z okoljskim standardom EURO6 ni sporna, omenili pa so tudi, da je 2,0 TDI z oznako EA 189 na voljo tudi v drugih vozilih koncerna Volkswagen.


AKTUALNO