Vpogled v neverjetna testiranja vozil

  • 02.12.2014
  • Aleš Kerbler
#

Leta 1885 je Karl Benz, nemški inženir, izdelal prvi moderni avtomobil nummer 1, saj je imel motor z notranjim izgorevanjem in električnim vžigom. Takrat se mu je javnost posmehovala, saj so avtomobilu pravili kar "voz brez konj", medtem ko je bil general mesta Mannheim, kjer je potekala prva vožnja z avtomobilom, prepričan, da je pred patentom svetla prihodnost.

In res je bila.

Razvoj in tehnologja sta šla naprej in z njo mi. Če so se nekoč Karl Benzu posmehovali in dejali vozilu "voz brez konj", lahko danes predvidevamo, da nas čakajo vozila brez voznikov. Najpomembnejše pri nadaljnem razvoju pa je varnost potnikov in ostalih udeležencev v prometu.

Zgornji posnetek, ki ga je objavil mercedes-benz dokazuje, kako so vozila napredovala skozi leta, kako pomembni so detajli in kako inženirji preverjajo svoje rešitve. Za svoje delo uporabljajo različne 3D modele, računalniške simulacije, klimatske tunele, vetrovnike. Za določena testiranja samodejne vožnje so napravili celo umetna mesteca!

vpogled-v-neverjetna-testiranja-vozil-1417463153

Novi mercedes-benz razred C je z vidika varnosti izjemno vozilo. Evropska zveza EuroNCAP mu je dodelila vseh pet zvezdic za varnost potnikov.

  • Vir: Mercedes-Benz
  • Foto: Mercedes-Benz

AKTUALNO