Volvo še vedno na vrhu na področju varnosti

  • 08.04.2013
  • Žane Kurent
#

Vsako leto je varnostno leto pri Volvo Cars. Podjetje koraka proti viziji, da do leta 2020 ne bo nihče smrtna žrtev ali težje poškodovan v novem Volvu – in podatki neodvisnih ocenjevalnih inštitutov po celem svetu poudarjajo in utrjujejo to filozofijo. Zadnje odlične nagrade so v Ameriki Top Safety Pick+, tako za Volva S60 kot XC60, in izjemna uvrstitev za povsem nov Volvo V40 na Euro NCAP testu leta 2012.

Rekordna ocena za Volvo V40 na Euro NCAP-u

Povsem nov Volvo V40 je prejel pet zvezdic na testiranju Euro NCAP in hkrati osvojil nagrado Euro NCAP-a – najboljši avtomobil v razredu 2012 v nižjem srednjem razredu – z najboljšim rezultatom v zgodovini inštituta. V40 je prejel tudi najboljšo oceno vseh časov pri oceni zaščite pešcev - 88 %, kar je veliko bolje od prejšnjega najvišjega rezultata.

volvo-se-vedno-na-vrhu-na-podrocju-varnosti-1365409971

S60 in XC60 prejemnika nagrade Top Safety Pick+

Volvo S60 in XC60 sta dva izmed osemnajstih avtomobilov, ki so bili nagrajeni z nagrado IIHS-a (Insurance Institute for Highway Safety) Top Safety Pick+. Da se prejme nagrado »plus«, mora vozilo imeti dobre ali sprejemljive rezultate na novem testu trkov ob oviro (small overlap test), kot tudi izjemne ocene na drugih ocenjevanjih testih IIHS-a. Tudi C30, S80 in XC90 so prejeli nagrado Top Safety Pick 2013.

Najboljša ocena za S60 in XC60 na novem testu trkov ob oviro

V letu 2012 je bil Volvo S60 eden izmed dveh vozil, ki sta prejela najboljšo oceno na novem testu trkov ob oviro inštituta IIHS. Test, v katerem 25 % sprednjega dela avtomobila čelno zadane v trdo oviro pri 64 km/h, je ustvarjen, da prikaže, kaj se zgodi, če sprednji kot vozila trešči z drugim vozilom ali objektom, kot je drevo. Volvo XC60 je bil testiran v letu 2013 in je ravnotako prejel najvišji rezultat na tem testu.

volvo-se-vedno-na-vrhu-na-podrocju-varnosti-1365409987

Pet zvezdic na testiranju ANCAP za V40

Avstralski inštitut ANCAP je nedavno podelil povsem novemu Volvu V40 pet zvezdic, glede na stroge kriterije inštituta, ki so bili predstavljeni v letu 2013. Poudarjajo izjemno zaščito pešcev.

Pet zvezdic na testiranju Euro NCAP za priključni hibrid V60

V letu 2012 je priključni hibrid Volvo V60 prejel najvišjo Euro NCAP oceno v zgodovini za električni avtomobil. Pet zvezdic na testu, ki vključuje čelno trčenje pri 64 km/h, ponazarja, da ima priključni hibrid V60 enako visoko stopnjo varnosti kot standardni V60.

S60 je prvi, ki je prejel pet zvezdic pri US-NCAP-u

V Ameriki je S60 prvo vozilo, ki je bilo nagrajeno s petimi zvezdicami s strani US-NCAP-a. S60 je bil edini avtomobil, ki je osvojil pet zvezdic v vseh treh testih trčenj – hkrati pa se ponaša z mnogimi aktivnimi varnostnimi tehnologijami, ki jih priporoča NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

Rezultat samodejnega zaviranja je manj nesreč

Prednosti izjemne tehnologije City Safety, ki se ponaša s samodejnim zaviranjem pri nizkih hitrostih, so bile dokumentirane v poročila IIHS-a in prikazujejo znatno znižanje zavarovalniških zahtevkov. Podobna raziskava švedskega zavarovalniškega podjetja Volvia v letu 2012 je pokazala, da so vozila Volvo, opremljena s tehnologijo City Safety, udeležena v 23 % manj nesrečah s trčenji v zadke vozil kot vozila brez samodejnega zaviranja. V Veliki Britaniji je Tristar Worldwide predstavil študijo, ki prikazuje znižanje števila istih nesreč za 28 %.

Odkar so bile objavljene te študije, je bila tehnologija City Safety že izpopolnjena. Sedaj je aktivna pri hitrostih do 50 km/h (prej 30 km/h).

GALERIJA

  • Vir: Volvo
  • Foto: Volvo

AKTUALNO