Volvo pričel s proizvodnjo novih bencinskih in dizelskih motorjev

  • 15.05.2013
  • Nejc Kovačič
#

Volvo Car Group pričenja s proizvodnjo prvih motornih različic nove, visoke zmogljive družine 4-valjnih motorjev. Razvoj in proizvodnja bosta potekala znotraj Volva in bosta tako oblikovala pomemben del strategije podjetja na poti k neodvisnosti.

Strategija štirivaljnih bencinskih in dizelskih motorjev ter elektrifikacije je pot, ki jo je Volvo izbral za prihodnost. S popolnim nadzorom nad razvojem, proizvodnjo motorjev in pogonov ter z zmanjšanjem števila različic motorjev je rezultat povečana fleksibilnost in večja možnost vpliva na kakovost.

Moderna tovarna v mestu mestu Skövde

Nove motorje VEA je razvila švedska ekipa strokovnjakov. Novi, manjši motorji so optimizirani in prinašajo večjo zmogljivost kot današnje 6-valjne enote, hkrati pa nudijo nižjo porabo goriva kot trenutna generacija 4-valjnih enot.

»Med razvojem platforme VEA so bile začetna točka naše stranke in ideja, kaj jim želimo ponuditi skupaj z ekonomičnostjo, nizkim vplivom na okolje in užitkom v vožnji, skupaj s privlačno ceno.« doda Derek Crabb, podpredsednik Powertrain Engineeringa.

Predstavitev to jesen

VEA sestavljajo štirivaljni bencinski in dizelski motorji. Skupaj z električnim pogonom VEA nadomešča osem motorjev na treh različnih platformah. Novi motorji bodo predstavljeni v obdobju od 2013 do 2015. V letu 2013 bo narejenih skoraj 20.000 motorjev in do konca leta bo tedensko proizvedenih kar 2.000 enot. Prve različice bodo na voljo v vozilih Volvo S60, V60, XC60, V70, XC70 in S80 jeseni letos.

  • Vir: Volvo
  • Foto: Volvo

AKTUALNO