Volkswagnova e-mobilnost – predstavitev modelov e-Up!, e-Golf, Golf GTE in XL1

  • 10.04.2015
  • Gregor Žvab
#

Električni avtomobili postajajo vedno bolj pogost pojav na cestah, pri proizvajalcih pa tudi že nekakšna nuja. Elektrifikacija postaja namreč več kot le trend in težko si že kdorkoli privošči, da v svoji ponudbi nebi imel vsaj enega modela. Pri Volkswagnu so danes slovenski javnosti predstavili dva električna avtomobila in en priključni hibrid.

volkswagnova-e-mobilnost-ndash-predstavitev-modelov-e-up-e-golf-golf-gte-in-xl1-1428666177

e-Up!

Popolna elektrifikacija je zadela dva logična modela, najmanjšega in najbolj prodajanega. E-Up! je ohranil vse dobre lastnosti običajnega Up!-a. To so majhnost in okretnost, ter dobre vozne lastnosti. Vse skupaj so nadgradili z vgradnjo 60 KW (82 KM, 210 Nm navora) elektro motorja, ki se napaja iz baterije, ki zmore 18,7 kWh. Moč se na sprednji kolesni par prenaša preko eno stopenjskega menjalnika, ter omogoča avtomobilu končno hitrost 130 km/h, ter domet med 120 in 160 km, odvisno od načina vožnje.

Pomemben faktor pri električnih avtomobilih je seveda tudi aerodinamika, ki je pri e-Up!-u močno izboljšana. Zračni upor je namreč za 4% manjši kot pri klasični izvedbi, tudi kotalni upor pnevmatik pa je izboljšan za 7%.  Zmogljivosti elektrificiranega Up!-a so spodobne, saj zmore končno hitrost 130 km/h, stotico pa doseže v 13,2 sekunde, kar je celo več kot 2 sekundi bolje od najmočnejšega bencinskega brata. Volkswagen e-Up! je slovenskim kupcem že na voljo, cene pa se pričnejo pri 25.030€, brez upoštevanja subvencije, ki bo predvidoma znašala 5000€.

volkswagnova-e-mobilnost-ndash-predstavitev-modelov-e-up-e-golf-golf-gte-in-xl1-1428666118

e-Golf

Zgodba z električnim Golfom je podobna, kot zgornja z Up!-om. Izboljšana aerodinamika in zmogljiv električni motor sta ključna faktorja brezemisijskega Golfa. Glede na večjo težo avtomobila, je zmogljivejši tudi motor (85 kW/115 KM in 27 Nm navora), kar zadostuje, da se z e-Golfom 100 km/h peljete že po dobrih 10 sekundah, končna hitrost pa je elektronsko omejena na 140 km/h.

Vse te »neboleče« adaptacije na električni pogon so plod vnaprejšnjega razmišljanja Volkswagnovih inženirjev. Celotna platforma MQB, na kateri temelji sedmi Golf (in še mnogo drugih koncernskih avtomobilov) je zasnovana tako, da omogoča uporabo katerih koli pogonov (bencin, dizel, plin, elektrika). To pomeni, da je integracija elektrike zavzela karseda malo prostora in ohranila dobre vozne lastnosti vozila.

volkswagnova-e-mobilnost-ndash-predstavitev-modelov-e-up-e-golf-golf-gte-in-xl1-1428666178

Posledično e-Golf ni poceni, saj boste morali zanj brez subvencije odšteti vsaj 37.258€. To pa je le 400€ manj od Golfa GTE. Zakaj govorimo o tem sedaj? Berite dalje!

Golf GTE

Od celotne elektrificirane trojke bo za slovenski trg bržkone najbolj zanimiv Golf GTE. Gre za priključni hibrid, ki je kombinacija 1.4 ltirskega TSI motorja in pa zmogljivega električnega motorja. Prvi je že poznan agregat in zmore 110 kW (150 KM), drugi pa razvije 75 kW (102 KM). Sistemska moč avtomobila na koncu znaša 150 kW (204 KM), kar seveda upraviči članstvo v Volkswagnovi družini GT. Domet zgolj na elektriko je relativno uporabnih 50 kilometrov, ponuja pa precej kombinacij, od povsem električnega, do popolnoma kombiniranega za največje zmogljivosti v programu GTE. Tudi ostale karakteristike, od podvozja in notranjosti naprej, sovpadajo z GT filozofijo, tako da boste v roke zagotovo dobili dovolj športen avto, ki pa vas bo razveselil tudi s porabo in dometom, saj znaša prva po normativu NEVC zgolj 1,5 litra na 100 prevoženih kilometrov, domet pa je lahko tudi do 940 kilometrov. V vsakem primeru je trenutno Golf GTE adut med naštetimi, glede na zmogljivosti in pripravljenost Slovenije na invazijo električnih avtomobilov. Še cena? Od 37.676€ naprej. Morda še nekoliko bolj zanimiv GTE prihaja novembra, ko bo to športno-ekološko oznako dobil tudi večji Passat.

volkswagnova-e-mobilnost-ndash-predstavitev-modelov-e-up-e-golf-golf-gte-in-xl1-1428666175

Volkswagen XL1

Za konec pa še beseda, dve o posebnežu, ki smo ga prav tako imeli možnost spoznati v Ljubljani. Gre za najvarčnejši serijski avto na svetu, Volkswagen XL1. Karoserija iz kombinacije plastične mase in ogljikovih vlaken ni le lahka, temveč je tudi oblikovana tako, da zagotavlja kar najmanjši zračni upor (Xc 0,189). Za pogon služita dvo valjni dizelski motor s 35 kW (48 KM), ter 20 kW (27 KM) električni motor. Za prenos moči skrbi 7 stopenjski DSG menjalnik, tudi zmogljivosti pa niso povsem zanemarljive, saj lahko XL1 pelje s hitrostjo do 160 km/h, medtem ko stotico doseže v 12,7 sekunde. Ob tem znaša normna poraba avtomobila zgolj 0,9 l/100km, kar ga uvršča v sam vrh. Dejansko XL1 predstavlja prihodnost v sedanjosti. S ceno 114.000€ bo tale promocijski po vsej verjetnosti ostal tudi edini v Sloveniji.

volkswagnova-e-mobilnost-ndash-predstavitev-modelov-e-up-e-golf-golf-gte-in-xl1-1428666181

Za konec velja omeniti, da imajo pri Volkswagnu tudi posebno garancijo na baterije, saj le ta znaša 8 let, ali 160.000 km (kar pride prej). To pa pomeni, da če zmogljivost baterije pade pod 75%, vam jo v garanciji obnovijo oz. zamenjajo. Za razliko od konkurence pa tudi ne zaračunavajo dodatnega najema baterij.

GALERIJA

 

  • Vir: Volkswagen
  • Foto: AvtoArena.si; Volkswagen

AKTUALNO