Volkswagen touareg - 6 stvari o novem touaregu

  • 15.09.2014
  • Nejc Kovačič
#

Volkswagen touareg se predstavlja z novo podobo, tehnologijami in hibridno različico. O prenovljem touaregu smo že pisali, tokrat pa se bomo spustili še nekoliko bolj v podrobnosti.

Posodobljena tehnologija v novi podobi

Novega touarega ne bo moč zgrešiti. Še vedno prepoznaven, toda s svežo obliko sprednjega in zadnjega odbijača ter z markantnimi žarometi, ki svetijo v biksenonski tehniki. Pri izvedbi "Chrom & Style" daje novemu touaregu elegantnejšo podobo kromirana letev, ki poteka na spodnjem delu po celotnem obsegu karoserije. Nova je tudi barvna paleta (podvodno modra kovinska, peščeno zlata kovinska, hrastovo rjava kovinska in mesečinasto modra biserna) in izbor 16-ih aluminjastih platišč, med katerimi so štiri z novo obliko. 

volkswagen-touareg-6-stvari-o-novem-touaregu-1410798504

volkswagen-touareg-6-stvari-o-novem-touaregu-1410798505

Na novo zasnovana tradicionalna touaregova stikala

Oblikovalci notranjosti so novemu touaregu namenili obogateno paleto notranjih barv in usnja ter dodali dve novi vrsti dekorativnih elementov. Zamenjali so tudi rdečo osvetlitev notranjosti z belimi lučkami.

Posodobljena motorna paleta

Najpomembnejša novost pri popularnem motorju V6 TDI je SCR katalizator, ki znatno zmanjša delež dušikovega oksida v zrak. Novost V6 TDI motorja je tudi funkcija jadranja. Med 'jadranjem' se prekine povezava med motorjem in serijskim 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom, tako da se v fazah, ko voznik ne dodaja plina, lahko izkorišča kinetična energija vozila, kar vpliva na zmanjšanje porabe goriva.

OZNAKA MOTORJA TEHNIČNI PODATKI
3,0 4MOTION V6 TDI BlueMotion  150 kW / 204 KM / 6,6 l/100 km / 173 g/km CO2
3,0 4MOTION V6 TDI BlueMotion  193 kW / 262 KM / 6,6 l/100 km / 174 g/km CO2

volkswagen-touareg-6-stvari-o-novem-touaregu-1410798599

Touareg na voljo tudi z zračnim vzmetenjem

Inženirji so optimizirali jeklene vzmeti in izboljšali dinamične krmilne lasnosti in tako dvignili nivo udobja. Opcijsko je na voljo tudi zračno vzmetenje, ki ga lahko dvignemo za dodatnih 300 mm, pri čemer se volkswagen touareg spusti v normalen položaj pri hitrosti nad 140 km/h.

Nov radijsko-navigacijski sistem

V kombinaciji z novim multimedijskim sistemom z oznako RNS 850 bodo za touarega prvič na voljo "mobilne spletne storitve". Na voljo bodo iskanje interesnih točk (POI) preko Googla, prikaz zemljevidov preko Google Earth, funkcija Google Street View in spletne prometne informacije.

Cena volkswagen touarega še ni znana

V Nemčiji je prodaja novega volkswagen touarega že stekla, medtem ko ga v Sloveniji pričakujemo jeseni.  Poleg motorja V6 TDI bo na voljo tudi dizelski osemvaljnik in hibridni V6 z bencinskim TSI motorjem. 

GALERIJA

  • Vir: Volkswagen
  • Foto: Volkswagen

AKTUALNO