Volkswagen Passat 2.0 TDI BMT Highline

  • 02.08.2015
  • Gregor Žvab
#

PLUSI

  • Pogonski sklop
  • Urejenost notranjosti
  • Več prostora v notranjosti

MINUSI

  • Oblikovno nič pretresljivega
Človek bi mislil, da se bo na koncu zataknilo pri ceni, pa se niti ne. Ne narobe razumeti, avto ni poceni, kljub vsemu pa se zdi smiselno ovrednoten.

Volkswagen Passat je z novo generacijo, imenovano tudi B8, postal pomemben igralec na trgu za proizvajalca iz Wolfsburga. Stopiti v čevlje uspešnih predhodnikov in hkrati prevzeti breme odpisanega Phaetona zagotovo ni bila lahka naloga. Vsaj na prvi pogled pa je misija Volkswagnovim inženirjem odlično uspela.

volkswagen-passat-2-0-tdi-bmt-highline-1438523529

Sodoben, a brez presenečenj

Ekipa oblikovalca Walterja Da Silve je namreč naredila avto, ki z določenimi elementi že sili v premijski razred, a hkrati skuša ohraniti svojo ljudskost (če je to pri sodobnih Volkswagnih sploh še mogoče). Avto je proporcionalno zelo skladen, tudi kar se tiče razmerji med zadkom in sprednjim delom, kar je bila Passatova značilnost skozi vse generacije. Vseeno preveč tople vode niso odkrivali, nenazadnje mora biti Volkswagen enako privlačen tudi čez 5, 10 let, kar jim je v primeru B8 tudi uspelo.

volkswagen-passat-2-0-tdi-bmt-highline-1438523531

Za družinske potrebe priporočamo Varianta

Testna, limuzinska različica, se z uporabnostjo karavana težko kosa, a to ne pomeni, da se boste v njej na kakršenkoli način počutili utesnjeno. Kabina je, tudi na račun prirastka medosnih centimetrov, bolj prostorna. Čeprav je širši le za dober centimeter, daje sprednja vrsta občutek, da je bilo teh centimetrov nekaj več. Podobno je tudi zadaj, kjer so potikom v drugi vrsti namenili več prostora za noge. Za do je zaslužna predvsem, kot že omenjeno, devet centimetrov daljša medosna razdalja, medtem ko je skupna dolžina celo manjša, pa čeprav zgolj za dva milimetra.

volkswagen-passat-2-0-tdi-bmt-highline-1438523538

Kot doma...

Notranjost je prepoznavna, saj so koncernski elementi znani že iz drugih avtomobilov. Je pregledna in predvsem uporabna, položaj za volanom pa je tudi dober. Dejansko je vse na svojem mestu in voznik se hitro počuti kot doma. Opreme je v paketu Highline dovolj, za povprečnega uporabnika morda celo preveč (če to v sodobnem avtomobilizmu sploh obstaja), vključno z velikim zaslonom na dotik, podprtim z navigacijskim sistemom Discovery Media, ki je del paketa Premium, pohvaliti pa velja tudi LED žaromete, ki svoje delo opravljajo res odlično, poleg tega pa poskrbijo tudi za atraktiven izgled sprednjega dela avtomobila. Kljub temu, pa lahko Passata »naložite« še dosti bolj. Virtualni kokpit, DSG menjalnik, množica dodatnih asistenčnih sistemov (Front Assit za nadzor prometa spredaj je namreč že serijski),... vse to je »manjkalo« v testni različici, a smo imeli kljub temu občutek, da po drugi strani ne manjka popolnoma nič.

volkswagen-passat-2-0-tdi-bmt-highline-1438523555

Manjka veliko, a hkrati nič

Na hitro smo že nekaj vrstic nazaj pojasnili, da je bil testni avto opremljen z ročnim menjalnikom. Že res, da se tovrstnemu motorju samodejni oz. DSG menjalnik nekoliko bolj poda, a to je stvar okusa in denarnice. Iskreno povedano, s šest stopenjskim ročnim menjalnikom bo vožnja ravno tako prijetna in udobna. Njegovi hodi so natančni, gibi kratki, prestavna razmerja pa, glede na moč in navor, dobro preračunana. To pomeni, da pretirano poseganje po nižjih prestavah ni potrebno, tudi ko si boste želeli prehiteti počasnejše. Sam motor je tudi že dodobra preizkušen in s svojimi 110 kW (150 KM) ponuja optimalno konjenico za vsakdanjo uporabo. Hkrati pa tudi ni preveč požrešen. Okoli šestice se bo gibalo povprečje, medtem ko relacije porabo lahko brez težav približajo petici.

volkswagen-passat-2-0-tdi-bmt-highline-1438523543

Družinsko poslovni, ali poslovno družinski?

Že v uvodu smo v en stavek postavili Passata in »pokojnega« Phaetona, kar se zdi morda, ob dejstvu da je aktualni Passat celo krajši od predhodnika, celo pretirano. A pri Volkswagnu to filozofijo podpirajo s tem, da je aktualni Passat dosti bolj premijski, kljub manjku centimetrov (milimetrov). To opravičujejo z vgrajenimi materiali in opremo, ter notranjo prostornostjo. In da, novi Passat je zagotovo v tem smislu stopnico višje od predhodnika in tudi marsikaterega konkurenta.

volkswagen-passat-2-0-tdi-bmt-highline-1438523571

Zmernost...

Človek bi mislil, da se bo na koncu zataknilo pri ceni, pa se niti ne. Ne narobe razumeti, avto ni poceni, kljub vsemu pa se zdi smiselno ovrednoten. Slabih 33 tisočakov ni malo, a za ta denar ponuja veliko. Če ste zadovoljni že z osnovo, pa ste na vrsti že za slabih deset tisočakov manj.

GALERIJA

                                                 Volkswagen Passat 2.0 TDI BMT Highline

Cena vstopne različice: 23.188 EUR (Volkswagen Passat 1.4 TSI BMT Trendline)

Cena testne različice brez dodatne opreme: 28.873 EUR (Volkswagen Passat 2.0 TDI BMT Highline)

Dodatna oprema: Večfunkcijski ogrevan trikraki volan, Ambient paket, Aluminijasta platišča Verona, Dostop do storitev Car-Net, Paket Premium, LED High žarometi, Električna panoramska steklena streha

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 32.884,49 EUR

Motor: turbo dizeski, 4 valjni, 1968 ccm, moč 110 kW (150 KM), navor 340 Nm

Mere: dolžina 4767 mm, širina 1832 mm, višina 1456 mm, prtljažnik 586 litrov

Zmogljivosti (tovarna): hitrost 220 km/h, pospešek do 100 km/h 8,7 sekunde

Poraba (tovarna): 4,1 l/100 km (mešano)

 

  • Vir: Volkswagen
  • Foto: AvtoArena.si; Matej Opaškar

AKTUALNO