Volkswagen golf VIII pride na cesto leta 2017

  • 27.08.2014
  • Grega Kurent
#

Sprva so nekateri nemški mediji poročali, da bo novi golf 8 prišel na ceste leta 2019. Temu ni več tako, saj so viri blizu volkswagna potrdili, da bo novi golf na spregled leta 2017. S tem volkswagen potrjuje novo politiko lansiranja vozil, saj nameravajo menjavo vseh generacij vozil izvesti vsakih pet let.

Takšnega motorja v volkswagen golfu še niste videli

Novi golf VIII bo nižji in širši od trenutne generacije golfa, oblikovalci pa bodo poskrbeli za rahlo drugačen izgled okoli žarometov. Še vedno bo nova generacija golfa prisotna na platformi MQB, vendar nameravajo inženirji s pazljivo uporabo materialov in komponent, znižati skupno težo vozila še za 50 kilogramov. Novi bodo tudi motorji, serijo trivaljnikov si bo golf sposodil pri novem volkswagen polu.

GALERIJA

Notranjost bo tehnološko naprednejša. Vgrajen bo multimedijski sistem in digitalni merilniki iz novega passata, head-up prikazovalnik in zaslon na dotik z upravljanjem aplikacij na mobilnem telefonu (MirrorLink).

Preberi tudi: Novi golf 8 bo imel tudi tri izredno pomembne funkcije, ki bodo pripomogle k nižji porabi goriva in manjšim izpustom emisij.

  • Vir: europe.autonews.com
  • Foto: Theophiluschin, Render

AKTUALNO