Več kot 3 milijone prodanih priusov

  • 08.07.2013
  • Uredništvo
#

Toyota Motor Corporation (TMC) je napovedala, da bo od konca junija, po vsem svetu kumulativna prodaja ikone hibridnih vozil Toyote Prius presegla 3.000.000 vozil.

Leta  1997 je družba TMC lansirala Prius, ki je bil prvi hibridni osebni avtomobil serijske proizvodnje na svetu. Druga generacija je sledila leta 2003, in tretja generacija leta 2009. Do sedaj je  TMC močno zmanjšala stroške hibridnega sistema za dve tretjini in zmanjšala emisije CO2 iz 114 g / km na 89 g / km (merjeno v  kombiniranem voznem ciklu EU). Poleg tega so v TMC zaprosili za 1261 patentov, ki se nanašajo na Prius tretje generacije in dosegli napredek vreden  imena Prius (izhaja iz latinske besede, ki pomeni "iti pred").

Ker je razvoj prve generacije Prius v TMC postavil hibridno tehnologijo kot jedro tehnologije, potrebne za razvoj različnih vrst okolju prijaznih vozil ter je dal poudarek na razvoju in proizvodnji komponent za ključne, kot so motorji, inverterji, baterije, in elektronske krmilne enote (ECU), kar je povzročilo znatne naložbe na Japonskem.

TMC bo še naprej opravljala raziskave in razvoj ter naložbe v objekte na Japonskem za razvoj hibridnih in drugih tehnologij.

  • Vir: Toyota
  • Foto: Toyota

AKTUALNO