Vas očara kupe mercedes benza razreda S?

  • 10.09.2013
  • Andrej Jama
#

Razred CL je sicer zgodovina, a le redki bodo razočarani ob pogledu na njegovega naslednika: novi kupe razreda S, ki je debitiral danes na frankfurtskem sejmu.

Predviden je kot visokorazredni model in je kot kaže že zelo blizu proizvodnji. Z novo agresivnejšo sprednjo masko in elegantnejšim zadnjim delom se je oddaljil od svojih večvratnih vrstnikov. Eleganca in obline S modelov so našli svoj naslednji nivo.

Koncept kupeja razreda S je dolg 5050 mm, širok 1985 mm in visok 1409 mm. Pod pokrovom skriva V8 4,6-litrski Biturbo motor, ki se ponaša s 339 kW (455 KM) in 700 Nm navora. Krasijo ga prenovljena 21-palčna kolesa na medosni razdalji 2945 mm.

Znotraj nas čaka nekoliko preoblikovana postavitev na beli armaturi; zaradi premestitve zračnih blazin pa je bolje oblikovan tudi spodnji del. Zračniki so iz belega aluminija. Zasloni so tanjiši kot v preostalih modelih razreda S. Omembe vredni poudarki so še usnjeni sedeži in armatura ter ročno izdelana svilena preproga in ročno tkana svilena strešna prevleka.

GALERIJA

Inteligent Drive sistem vključuje dve kameri, ki ponujata 3D pogled do približno 50 m pred avtom in senzorje za zaznavanje gibanja in bližnjih objektov. Dodatni senzorji zaznavajo tudi do 500 m okolice avtomobila in pomagajo sistemu "Magic Body Control" prilagoditi vzmetenje glede na luknje in grbine na cestišču za čim bolj udobno vožnjo.

Končna izvedba bo najverjetneje predstavljena januarja 2014 na severnoameriškem mednarodnem šovu NAIAS v Detroitu.

  • Vir: Mercedes-Benz
  • Foto: Mercedes-Benz

AKTUALNO