V živo iz Stuttgarta: Tehnologije prihodnosti novega razreda E

  • 09.07.2015
  • Uredništvo
#

Danes ob 4. uri zjutraj je moral naš urednik Gregor Žvab na pot proti Stuttgartu. Tam ga čaka še zakrit novi mercedes-benz razreda E, ki pa ne bo prikrival tehnologije, katere bo imel nameščene. Kaj vse bodo povedali nemški inženirji in katere bodo prednosti novega razreda E pred konkurenco, bo Gregor javil takoj, ko prejme informacije.

V ŽIVO:

 

Jutri bomo nove tehnologije prihajajocega razreda E, na TecDays v Stuttgartu spoznavali tudi pri #avtoarena...

Posted by AvtoArena.si on Wednesday, July 8, 2015
 

Tole je novi Mercedes Benz razred E. Za zdaj se zakamufliran, a se bomo kaj kmalu zaceli spoznavati z njegovimi inovacijami. #tecdays #mercedes Mercedes-Benz Slovenija #mojmercedes

Posted by AvtoArena.si on Thursday, July 9, 2015
 

Novi LED zarometi v #mercedes #benz razred E premorejo kar 84 visoko svetilnih diod, ki so popolnoma prilagodljive in zagotavljajo 2,5x vecjo svetilnost od obicajnih sistemov Mercedes-Benz Slovenija #avtoarena

Posted by AvtoArena.si on Thursday, July 9, 2015

Pametni telefon in avtomobil še nikoli nista bila bolj povezana. Gregor je preizkusil odklepanje vozila z mobilnikom.

Mercedes se je tokrat osredotočil tudi na varnost potnikov v primeru bočnega trka. Pri trku v sprednji ali zadnji del avtomobila samo vozilo absorbira veliko sile, kar pa ne drži za bočno trčenje. Zato se bodo pri novem Mercedesu razreda E sedeži ob trku pomaknili v stran in tako zagotovili manjšo udarno silo za potnike.

Mercedes-Benz predstavlja novost v svojem spektru novitet. Remote Parking Pilot ali upravljanje z vozilom preko mobilnega telefona. Nameščena aplikacija bo omogočala, da novi mercedes-benz razreda E parkirate s pomočjo gest na pametnem mobilniku. Slednji je z vozilom povezan preko napredne NFC povezave.

VEČ SLEDI...

  • Vir: AvtoArena.si
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO