V Sloveniji: renault scenic xmod

  • 22.04.2013
  • Žane Kurent
#
Sneg, blato, pesek? Sedaj bo speljevanje in vožnja lažja in enostavnejša.

Leta 1984 je Renualt postal eden izmed prvih avtomobilskih znamk z modernim enoprostorcem, kateremu so še sedaj hvaležne številne družine. Takrat je Renault izdelal ogromnega espaca, 22 let kasneje je pričel s proizvodnjo manjšega scenica.

v-sloveniji-renault-scenic-xmod-1366574372

Vsa ta leta je bila prodaja velikih in prostornih družinskih vozil v vzponu, toda po vstopu križancev, oziroma crossoverjev na tržišče, je status popularnosti enorpostorcev počasi začenjal upadati. Prelomno je bilo leto 2011, ko je bilo prodanih več športnih terencev kot enoprostornih vozil. Zato nam je te dni Renult predstavil scenica xmod, kasneje pa pričakujemo še renault capturja.

Odslej tudi v bež barvi

Tokrat smo za vas zapeljali prenovljenega scenica in sedem-sedežnega grand scenica. Pomladitev je minimalna, saj je edina razlika večji logotip na sprednji maski. Nov v motorni ponudbi je tudi turbo bencinski Energy Tce 130 (96 kW / 130 KM), katerega so pomagali razviti tudi inženirji pri Renault Sport.

v-sloveniji-renault-scenic-xmod-1366574393

Robustni enoprostorec renault scenic xmod

Pomembna novost v ponudbi renault scenicov je različica xmod, ki bo v prodajne salone prišel v drugi polovici meseca maja 2013. Družinsko vozilo za tiste, ki boste peljali tudi kakšen kilometer več na neutrjeni podlagi. Temu primerno bo scenic xmod ob robovih oblečen v zaščitno plastiko, od tal odmaknjen za 150 mm, na strehi bodo nameščeni strešni nosilci in hkrati bo obut v 16'' lita platišča.

Extended grip – nadzorujte vožnjo na vsaki podlagi

Renault je v scenicu xmod prvič predstavil sistem za nadzor oprijema pogonskih koles. Omogoča zanesljivo lego vozila na vsakršni podlagi, ki pa ni odvisna od števila pogonskih koles. Sistem zgolj nadzoruje vrtljaje motorja in elektronsko nadzoruje sistem proti zdrsavanju pogonskih koles.

Ponudba in cene

Cena za renault scenica se začne pri 17.730 evrov in konča pri osnovnih 23.230 evrih za paket Bose edition. Za grand scenica je potrebno odšteti vsaj 19.730 evrov, pri čemer morate upoštevati še 650 evrov za sedem sedeženo različico. Za novega scenica xmoda pripravite minimalno 19.580 evrov.

GALERIJA

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO