V Sloveniji: renault clio RS 200 in clio GT

  • 23.05.2013
  • Žane Kurent
#

Bili smo na Racelandu v Krškem. Tam seveda nismo zbirali prve vtise kakšnega enoprostorca, temveč smo se spoznali z renault cliom RS 200.

Clio RS je eden izmed vidnejši predstavnikov malih športnih »hot hatchov«. Njegovo ime ni neznanka, zato je bil z vsako generacijo športnejši, agresivnejši in odločnejši. Tokrat so morda spremembe največje. Nekomu bodo všeč, drugim ne.

v-sloveniji-renault-clio-rs-200-in-clio-gt-1369291376

S cup podvozjem še trši in 3 mm nižji

Če bodo najstrastnejši cestni dirkači negodovali nad spremembami, bodo novega clia RS vzljubili še tisti, ki se redko kdaj  odpravijo na dirkališče. Z novo generacijo je clio RS 200 postal udobnejši, bolje »požira« slovenske ceste, ki imajo lukenj kot švicarski sir. Namesto atmosferskega motorja je pod pokrovom 1,6-litrski prisilno polnjen motor s 147 kW (200 KM) in 240 Nm navora, kar je dodaten 25 njutenmetrski prirastek in poraba, ki je za 2 litra prijaznejša v primerjavi s prejšnjim modelom. Velika sprememba je slovo od ročnega menjalnika. Novi clio RS 200 ima odslej avtomatski EDC z dvojno sklopko in ob volanskimi prestavnimi ročicami.

v-sloveniji-renault-clio-rs-200-in-clio-gt-1369291366

Zavore so širše, a namesto Bremba jih je razvil Renault Sport

Poslastica novega RS-a je »launch control« oziroma avtomatsko speljevanje. Takšen sistem ima clio RS edini v svojem razredu. Pohvali se še lahko s prestavljanjem navzdol za več prestav naenkrat. Na tak način avtomobil sam določi najprimernejšo prestavo za normalno vožnjo naprej.

6,7 sekunde do stotice, nato vse do 225 km/h

Ne, nismo še konec z RS sladkorčki. Novi clio zazna vsa večja evropska dirkališča, vendar si zaradi odprtosti sistema upamo trditi, da bomo kmalu dobili načrte tudi za manjše piste v okolci Slovenije (morda tudi za krški Raceland). In kaj ponuja ta aplikacija? Spremljanje vožnje po stezi in shranjevanje vseh parametrov na posameznih odsekih (čas, G Force, krivulje navora in moči...)

v-sloveniji-renault-clio-rs-200-in-clio-gt-1369291388

Magičen gumbek RS

Namesto čarobne paličice ima clio RS 200 ob ročni zavori vgrajen gumb, s pritiskom nanj pa poskrbimo, da se avtomobil začne obnašati drugače, športnejše ali celo dirkaško naravnano. Največja razlika med posameznimi programi (normal, sport, race) je višina vrtljajev v prostem teku, delovanje in odzivnost stopalke za plin, programiran položaj prestavljanja in hitrost prestavljanja, delovanje servo volana, vklop/izklop nadzora oprijema in elektronska zapora diferenciala.

Novi renault clio RS 200 je lahko vaš za 21.990 evrov. A da ne pozabimo, omeniti moramo še najbolje opremljeno civilizirano obliko, clia GT. Slednji stane štiri tisočake manj, v zameno pa prejmete 1,2-litrski 16V s 88 kW (120 KM). Na voljo tudi kot grandtour.

GALERIJA

anketa

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO