V Sloveniji: citroen grand C4 picasso

  • 21.10.2013
  • Andrej Jama
#

Citroen je vedno znal izdelati velike, funkcionalne in na videz posebne enoprostorce, saj jih je bilo v njegovi zgodovini že kar nekaj. Po novi generaciji modela C4 picasso smo preverili še njegovega večjega brata, grand C4 picassa, katera glavno prednost je tretja vrsta preklopnih sedežev za namestitev 7 oseb, več bivalnega udobja, boljša dostopnost in več prostora za prtljago.

Poleg popolnoma novih proporcev ima novi citroen grand  C4 picasso močan slog, ki ga jasno razlikuje od izvedenke s 5 sedeži. Nova modularna platforma EMP2 namreč omogoča znatno povečanje medosne razdalje (2,84 m, kar je 11 cm več kot pri predhodniku) v korist notranje prostornosti in prostornine prtljažnika (69 litrov več kot predhodna izvedenka), pa tudi dizajna, saj je ponudila več svobode oblikovalcem. 

Vesoljska zunanjost in notranjost

Novi citroen grand C4 picasso ponuja vmesnik za vožnjo, ki je popolnoma digitalen. Veličasten 12-palčni panoramski zaslon visoke ločljivosti prikazuje bistvene informacije za vožnjo, njegovo konfiguracijo pa voznik lahko nastavi kadarkoli. Izbere lahko prikaz informacij navigacijskega sistema ali pa pomoči pri vožnji, glede na svoje želje. Voznik lahko za ozadje prikaže svojo fotografijo, preprosto s pomočjo ključa USB. Svoj vtis pusti tudi serijsko vgrajeno panoramsko vetrobransko steklo in velika zastekljena streha, s katerima se novi citroen grand C4 picasso kopa v naravni svetlobi. Ima namreč zgledno zastekljeno površino, ki meri več kot 5,70 m2.

Novi citroen grand C4 picasso ima nov motor BlueHDi, ki ustreza standardu Euro 6. Iz tega izhaja v tej kategoriji popolnoma novo razmerje med zmogljivostmi in porabo: moč 150 KM za samo 110 g CO2/km pri ročnem menjalniku, in 117 g/km s samodejnim menjalnikom zadnje generacije. 

GALERIJA

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO