V Sloveniji: BMW serije 3 Gran Turismo

  • 05.08.2013
  • Žane Kurent
#

BMW serije 3 z oznako Gran Turismo ima precej nehvaležno vlogo - popraviti vtis večjega brata. BMW serije 5 GT je imel v očeh večine precej neskladen zadek, ki bi marsikoga prestrašil sredi noči. Ko sem prvič slišal, da bo BMW ustvaril tudi serijo 3 GT, sem bil precej skeptičen. A očitno so oblikovalci vedeli (upali), da bodo tokrat potegnili prave poteze.

Prostornejši od karavana

Avtomobil je precej lepši na oko, linije so veliko bolje premišljene in kot celota izgleda serija 3 gran turismo všečen izdelek. Po vrhu vsega je izredno funkcionalen, kar je navsezadnje bistvo tega avtomobila. Od karavanskega touringa je daljši zgolj za 2 centimetra, toda prostora za noge je kar 72 mm več. Dodatni prostor si je prislužil prtljažnik, ki se razprostira od 520 do 1600 litrov.

GALERIJA

Od 37.700 evrov naprej

Velja omeniti še dve novosti: avtomatsko odpiranje prtljažnika s pomočja noge in aktivni zadnji spojler, ki se dvigne od hitrosti 110 km/h naprej. Če še za trenutek ostanemo pri aerodinamiki, BMW je pri sprednjem koncu uporabil zračno zaveso in odprtino, ki skrbi za nemoten pretok zraka skozi vozilo.

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO