Ukraden audi najden s pomočjo družbenih medijev in zelo neumnega tatu

  • 26.03.2015
  • Andrej Jama
#

Pretekli teden je bil v zvezni državi Washington ukraden audi S4, zato je lastnik nemudoma objavil slike avtomobila na družbene medije in forume in prosil avtomobilske entuziaste naj bodo pozorni na ukradeno vozilo. Verjeli ali ne, ukradenega audija so policisti še isti dan zasegli na parkirišču policijske postaje Bellevue v Washingtonu.

ukraden-audi-najden-s-pomocjo-druzbenih-medijev-in-zelo-neumnega-tatu-1427377177

Zgodba, ki so jo policisti opisali kot "najlažja aretacija tatu avtomobila v zgodovini" je prav osupljiva. Lastnik avtomobila Stephen Cox je 17. marca na številnih forumih in Facebook skupinah Audi Club NW in PNW Stolen Cars objavil sliko svojega ukradenega audija S4 in prosil vse člane, naj bodo pozorni na ukradeno vozilo.

Kmalu za tem je 22-letni avtmobilski navdušenec Matt ob cesti opazil parkiranega audija in posnel tudi kratek video. Svojo najdbo je objavil na omenjenih Facebook skupinah in sledil avtomobilu. Matt je tatu sledil po mestu, do nakupovalnega centra, po avtocesti in do lokacije, za katero si mislimo, da bi se je morali tatovi najbolj izogibati - na policijsko postajo!

Tat je bil 36-letni Micah Hatcher, ki je bil nekaj dni pred tem aretiran zaradi posedovanja prepovedanih substanc. Micah se je z ukradenim vozilom zapeljal na policijsko postajo po osebne predmete, ki so mu jih policisti zasegli ob aretaciji pred nekaj dnevi. Ko je pobral osebne predmete, so ga policisti na postaji aretirali še zaradi kraje avtomobila.

Matt je za King 5 News povedal:

"Ko sem videl audija, se mi je takoj zazdelo, da gre za ukradeno vozilo, ki sem ga videl na Facebook skupini. Osumljenca sem opazil ob cesti, ko se je približno 30 minut trudil odstraniti serijsko številko avtomobila. Poklical sem 911 in rekli so mi, da je moja odločitev, če želim zasledovati vozilo. Če bi bil moj avtomobil ukraden, bi si želel, da bi nekdo storil isto zame."

Internet 1, tat 0. Bravo!

  • Vir: q13fox, Facebook
  • Foto: King 5 News, Facebook

AKTUALNO