Tucson - novi hyundaijev mestni terenec, ki ni maral imena ix35

  • 17.02.2015
  • Klemen Miklavžin
#
Novi 1,6 T-GDI bencinski motor s turbino bo mogoče povezati s 7-stopenjskim avtomatikom z dvojno sklopko.

Hyundai je pred nekaj leti korenito spremenil modelno paleto, s katero je želel vplivalti na miselnost ljudi ob nakupu vozil znamke hyundai. Znebili so se tudi starih imen in jih nadomestili s predoznako i ali ix. Edini, ki je obdržal ime je bil sante fe.

Tako je tucson leta 2009 postal hyundai ix35, a vse do danes, ko je hyundai predstavil osveženo različico modela. Vodilni so ugotovili, da je ime tucson za hyundai izredno pomembno, zato so se odločili, da tucsona znova uporabijo.

tucson-novi-hyundaijev-mestni-terenec-ki-sovrazi-ime-ix35-1424188401

Sprednji del športnega terenca hyundai tucson je precej podoben mišičastemu modelu santa fe. Zadnji del tucsona pa je zaradi žarometov po novem veliko bolj podoben novemu hyundaiju i20.

Tudi potniška kabina je temeljito spremenjena. Izgleda veliko bolj kompaktna zaradi boljših materialov, v detajlih pa je podoben malčku i20.

tucson-novi-hyundaijev-mestni-terenec-ki-sovrazi-ime-ix35-1424188404

Cena hyundai tucsona bo verjetno precej podobna ceni zdajšnjega hyundaija ix35. Še vedno bodo na voljo uveljavljeni bencinski in dizelski motorji, ki bodo moč prenašali preko sprednjih ali vseh štirih koles.

GALERIJA

  • Vir: Hyundai
  • Foto: Hyundai

AKTUALNO