Toyota prius PHEV z novim rekordom na Nurburgringu

  • 16.07.2014
  • Žane Kurent
#

Nurburgring. Dirkališče, kjer se odvijajo veličastne bitke med številnimi avtomobilskimi znamkami. Pomemben je samo najboljši čas in največja hitrost. Kam bi torej uvrstili toyoto prius PHEV (plug-in hybrid / vtični hibrid)?

toyota-prius-phev-z-novim-rekordom-na-nurburgringu-1405442898

Toyotina želja je bila postaviti nov rekord v najmanjši porabi goriva na dirkališču Nurburgring. Poklicali so avtomobilskega novinarja Joa Clifforda, ki način varčne vožnje najbolj razume. Izziv je bil, da 20,75 kilometrski krog odpelje v celoti skupaj z ostalimi udeleženci, upošteva predpise dirkališča in doseže povprečno hitrost višjo od 60 km/h. Po končanem poskusu je potovalni računalnik pokazal porabo 0,4 litrov na 100 kilometrov, kar je 1,7 litra manj, kot ima prius PHEV zapisan v reklamnem katalogu. Vožnja je trajala skoraj 21 minut.

GALERIJA

"Za test nismo uporabili nobene zvijače. Baterije so bile povsem napolnjene in imeli smo nameščene pnevmtike z nižjim kotalnim uporom. Bilo je tudi nekaj kratkih vzpetin, vendar le ena je zahtevala poseg bencinskega motorja", je zadovoljno izkušnjo opisal Joe.

  • Vir: Toyota
  • Foto: Toyota

AKTUALNO