Toyota C-HR- predstavitev in cene novega modela

  • 07.12.2016
  • Anže Berlič
#

Novinec v Toyotini družini, novi C-HR, se ponaša z odlično vozno dinamiko, še bolj pa je pri tem modelu v ospredju dizajn in oblika.

 

Dizajn lahko opišemo v dveh ravneh, s tem pa dobimo tako imenovani coupe high rider križanec, saj ima vozilo kupejevski zgornji del in močan SUV spodnji del. Bočna linija je visoka in izstopajoča, streha tipično kupejevsko nagnjena, zadnje steklo pa povsem poševno. Pri tem je mogoče še opaziti eleganten a-stebriček in močne, izstopajoče boke. 

toyota-c-hr-predstavitev-in-cene-novega-modela-1481132086

Podrobnosti so tiste, ki nam prvo padejo v oko, vodilo vsega oblikovanja pa so ostre in ravne linije diamanta. Na zunanjosti lahko opazimo prikrite ročaje zadnjih vrat, prednji žarometi so najdaljši na svetu in jih lahko dobite v popolni LED tehnologiji in z atraktivnimi LED dinamičnimi smerniki. Zadnje luči so v obliki bumeranga in so opremljene z LED svetlobnimi trakovi, ob prihodu do vozila vas ob zaklepanju in odklepanju pozdravi talna projekcija logotipa C-HR.

toyota-c-hr-predstavitev-in-cene-novega-modela-1481132110

Tudi notranjost avtomobila se loči na dve ravni, zgornja ustvarja pregledno odprt prostor, kjer voznikovo pozornost lahko zmoti le 8 palični zaslon na dotik, drugi, oziroma spodnji del, pa je orientiran k vozniku in tako poskrbi, da bi se odvračanje voznikove pozornosti s ceste, kar se da zmanjšalo. Materiali so vsi mehki na dotik, še dodatno jih popestri modra ambientalna osvetlitev, ki jo lahko zasledimo na merilnikih, zaslonu, na grafiki prestavne ročice, oblogi vrat in še kje. Prevladujočo obliko ima že omenjeni diamantni vzorec, saj lahko slednjega zasledimo praktično povsod. Diamantno obliko imajo stikala, tkanina na vratih, prevleke sedežev, diamantni vzorec lahko zasledimo celo na oblogi stropa, zvočnikih in v prtljažnem prostoru. Vozno dinamiko poudarjajo sedeži z dobro bočno oporo in športno ročico menjalnika.

toyota-c-hr-predstavitev-in-cene-novega-modela-1481132400

Novost v tem razredu je posebno prezračevanje z uporabo nano delcev, ki regulirajo vlažnost zraka v potniški kabini, vlažijo kožo, obenem pa odstranjujejo neprijetne vonjave in preprečujejo nastanek plesni. Zvok so prepustili inženirjem podjetja JBL, ki je v C-HR vgradilo 8 zvočnikov, šest spredaj, dva zadaj, 19 centimetrski globokotonski zvočnik pa skrili v prtljažni prostor. Celoten sistem premore kar 576 vatov moči.

toyota-c-hr-predstavitev-in-cene-novega-modela-1481132569

C-HR tako predstavlja edinstven avtomobil, pri katerem je vozna dinamika v ospredju. Slednjo zagotavljajo z nizkim težiščem, zadnjim vzmetenjem z dvojnimi prečnimi vodili in odličnim položajem voznika. K boljši dinamiki pripomore tudi nižje prestavno razmerje, saj je s tem omogočeno hitrejše pospeševanje. Okretnost novinca se še dodatno pokaže v mestnih središčih, saj je obračalni krog avtomobila le 10,4 metre, kar pomeni, da gre za najmanjši obračalni krog v razredu. Zaradi izredno dobrega količnik zračnega upora je vožnja pri velikih hitrostih tiha in mirna.

toyota-c-hr-predstavitev-in-cene-novega-modela-1481132052

C-HR bo imel 4 nivoje opreme z imeni City, Center, Cult in Chic. V kombinaciji s temi nivoji opreme lahko izbirate med hibridnim 1,8 VVT-i agregatom z 90 kW (122 Km) moči ali 1,2 Turbo bencinskim agregatom z 85 kW (116 KM) moči. Začetna cena z opremo City in 1,2 Turbo agregatom tako znaša 19.250 €, najbolje opremljeni hibrid pa 26.750 €. Med dodatnimi opcijami lahko omenimo še doplačilo za neskončnostopenjski avtomatski menjalnik, ki znaša 1.400 €, doplačilo za štirikolesni pogon pa znaša 2.200 €.

toyota-c-hr-predstavitev-in-cene-novega-modela-1481132113

C-HR bo zagotovo navdušil marsikoga, saj nameravajo v naslednjem letu prodati okoli 320 vozil. Slednje jim bo pri Toyoti zagotovo uspelo, saj so od začetka prodaje, 1.12.2016, pa do danes prodali že preko 30 vozil, med katerimi je kar neverjetnih 76% s hibridno tehnologijo.

GALERIJA

 

  • Vir: Toyota
  • Foto: Anže Berli?

AKTUALNO