To je nova Opel Astra!

  • 01.06.2015
  • Gregor Žvab
#

Po nekajdnevnih špekulacijah, kako bo izgledala nova Opel Astra, so nam danes to razjasnili kar Oplovci sami. Tole so prve slike novinke, ki bo fizično prvič postavljena na ogled na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, ki bo na sporedu med 17. in 27. septembrom.

to-je-nova-opel-astra-1433165216

Astra na shujševalni kuri

Po prvih podatkih bo Astra precej shujšala, saj naj bi bila tudi do 200 kg lažja od predhodnice. Pri Oplu so se odločili tudi za zmanjšanje zunanjih mer, a ne na račun notranjosti, ki naj bi bila prostornejša in bolj udobna. Nadalje je tu motorna paleta. Šlo bo za najsodobnejše agregate z razponom moči od 70 kW (95 KM) do 147 kW (200 KM). Nova Astra bo tudi prvi novi avto z vgrajenim asistenčnim sistemom Opel OnStar, preko katerega bo Opel nudil popolno asistenco v primeru nesreče ali okvare, osrednji center pa bo o prvem dogajanju obveščen samodejno.

to-je-nova-opel-astra-1433165260

Mobilna pisarna

Opel Astra bo v najnovejši generaciji nudil tudi ogromno možnosti povezljivosti. Astra bo tako postala wi-fi dostopna točka (hotspot) za do sedem brezžičnih naprav s prenosom podatkov preko omrežja 4G/LTE, omogočala bo sistema Android Auto in Apple CarPlay, ter ogromno različnih aplikacij, vse to pa bo združeno v najnovejšo generacijo sistema IntelliLink.

to-je-nova-opel-astra-1433165271

Že nekaj časa je znano, da bo Opel v novi Astri predstavil tudi povsem novo LED tehnologijo žarometov, imenovano IntelliLux LED®, prav tako pa bodo na voljo welness sedeži z masažnimi funkcijami.

to-je-nova-opel-astra-1433165226

Nabor novosti je torej dolg, za kaj bolj konkretnega pa bo potrebno počakati torej do druge polovice septembra.

GALERIJA

  • Vir: Opel
  • Foto: Opel

AKTUALNO