Teslina modela S in X lahko sedaj vozita avtonomno

  • 15.10.2015
  • Andrej Jama
#

Tesla Motors je včeraj svoje električne modele S in modele X "na daljavo" (OTA) nadgradil in omogočil možnost vklopa avtopilota. Tako so na desettisoče svojih avtomobilov v nekaj urah naredili še boljše.

Posodobitev vmesnika in teslin avtopilot "Autosteer"

Gre za največjo vizualno spremembo vmesnika do sedaj: nova nadzorna plošča, okna aplikacij so večja in zavzamejo več prostora na njihovem 17-paličnem zaslonu. Voznik bo sedaj dobil še več informacij o avtomobilu in okolici med tem, ko bo bo avto peljal avtonomno. To so enostavni kozmetični popravki.

Najbolj odmevna funkcija pa je seveda avtopilot "Autosteer", ki omogoča avtomobilu, da se pelje brez pomoči voznika... skoraj brez. Tudi pri vklopu samodejne vožnje se mora voznik dotikati volana (uporabniki priporočajo, da imate dlani na kolenih in se z enim prstom dotikate volana). Če odmaknete roke z volana vas bo avtomobil po nekaj sekundah opozoril, da se ga dotaknete. Če roke trdno položite na volan se avtopilot izklopi in prepusti kontrolo vozila vam. Volan nima senzorjev, ki bi prepoznala dotik, temveč meri upor in zazna tudi če imate na volanu le mezinec (razen če se vozite npr. po New Yorku - v tem primeru morate po zakonu imeti vsaj eno roko na volanu).

"Voznikom svetujemo, da imajo roke na volanu za vsak primer," je Elon Musk povedal na novinarski konferenci. "Čez čas ne bo potrebno imeti rok na volanu. To funkcijo smo posebej označili kot 'BETA fukcijo'."

Seveda so tu pravni razlogi zakaj Tesla ne more trenutno biti popolnoma avtonomna. V ZDA ima vsaka zvezna država svoje zakone kar se tiče avtonomnih vozil, pravila v Evropi pa so še strožja. Povedano po domače: to je način kako Tesla odgovornost za avto prenese na voznika (in se izogne morebitnim pravnim zapletom).

Teslin avtopilot "Autosteer" uporablja povratne informacije številnih senzorjev na vozilu: prednji radar, kamero, ki prepoznava okolico, 360-stopinjski ultrazvočni sonar, za prepoznavo cestnih oznak in drugih vozil na cesti. Glede na pridobljene podatke lahko avtomobil samostojno manevrira in vzdržuje varno hitrost.

teslina-modela-s-in-x-lahko-sedaj-vozita-avtonomno-1444912719

Bo ta paket senzorjev v prihodnosti dovolj za popolnoma avtonomna vozila? Z eno besedo: ne. "To ni paket senzorjev za popolnoma avtonomno vozilo," je povedal Musk in dodal, da ne verjame, da vozila potrebujejo tehnologijo Lidar (laserska tehnologija za merjenje oddaljenosti okolice), kljub temu, da jo Google in ostali proizvajalci uporabljajo za svoja avtonomna vozila.

Potrebno je še poudariti, da ta posodobitev programske opreme ne deluje povsod. Namenjena je predvsem za vožnjo po avtocestah in hitrih cestah, kjer so pogoji za vožnjo manj zahtevni - delo na cesti, kolesarji, kante za smeti, nepredvidene ovire na cesti in semaforji trenutno še potrebujejo človeško oko. Avtopilot je sicer možno vklopiti nad hitrostjo 29 km/h.

Kdaj lahko pričakujemo popolnoma avtonomna vozila? To niti ni tako odvisno od proizvajalcev, kot od zakonov, ki trenutno niso naklonjeni tovrstnim vozilom, kar pa je pravzaprav razumljivo, saj gre za razmeroma nove in nepreverjene tehnologije.


AKTUALNO