Teslin "nori način" pospeševanja nič hudega sluteče potnike prilepi na sedež

  • 29.01.2015
  • Andrej Jama
#

Treba je priznati, da je misli še kako resno, ko je Teslin direktor Elon Musk v nov tesla model S P85D vključil "nori gumb", ki preklopi že tako hitro pospeševanje v še bolj nori način.

Lani so pri Tesli predstavlili novo, bolj napredno različico modela S z oznako P85D - ta različica lahko parkira samodejno in s pritiskom na t.i. Insane Button pospeši od 0 do ~100 km/h v pičlih 3. sekundah!

Voznik na posnetku z imenom Brooks je lastnik modela P85D in je posnel video v katerem je prijatelje in družinske člane zapeljal po ulici v "norem načinu".

Books je za stran DragTimes dokumentiral ta "nori gumb" na osrednji konzoli tesle S. Kljub temu, da so pospeški precej ekstremni pri Tesli zagotavljajo, da bo avtomobil ostal pod popolno kotrolo voznika. Kar morate storiti, ko preklopite na ta način je to, da pohodite stopalko za plin do konca. Razlika med navadnim in norim načinom je to, da slednji sistem uporabi hkrati oba električna motorja v avtomobilu, kar pomeni da se pri pospeševanju uporabi 691 konjskih moči.

teslin-nori-nacin-pospesevanja-nic-hudega-slutece-potnike-prilepi-na-sedez-1422447285

"Zelo je varno, saj ima avtomobil pogon na vsa kolesa in je zelo stabilen ves čas pospeševanja. Od 0 do ~100 km/h sem pospešil v 3,3 sekundah na mokri podlagi brez kakršnegakoli spodrsavanja koles," je Brooks zapisal v e-mailu.

  • Vir: YouTube, DragTimes
  • Foto: Zajeta slika, DragTimes

AKTUALNO