Tesla zaposluje vedno več Applovih uslužbencev

  • 09.02.2015
  • Andrej Jama
#

Avtomobilski proizvajalec električnih avtomobilov Tesla Motors povzroča vedno več težav Applu, saj naj bi zaposlovala vedno več njihovih (bivših) uslužbencev.

Po zadnjih podatkih Bloomberga, naj bi v zadnjem času Tesla zaposlil vsaj 150 ljudi, ki so pred tem delali v Applu. Generalni direktor in ustanovitelj Tesle, Elon Musk je komentrial, da se Applova strategija in filozofija dizajna "skladata" z njihovima, zato so Applovi uslužbenci še kako dobrodošli pri Tesli.

Tesla model X

Zadnje desetletje, ko je v avtomobilih vedno več elektronike, je Tesla z zaposlovanjem izkušenih in preverjenih programerjev iz Silicijeve doline pridobil veliko prednost pred konkurenco za razvoj avtomobilov prihodnosti.

tesla-zaposluje-vedno-vec-applovih-usluzbencev-1423492188

Applov dizajn je zagotovo vplival tudi na njihov model S, še posebej če pogledamo glavno konzolno ploščo, kjer 17-palični zaslon kontrolira praktično vse elemente avtomobila. Navsezadnje ga je oblikoval bivši Applov dizajner.

Tesla model 3

Elon Musk si je z leti ustvaril sloves inovatorja in dobrega podjetneža, kar privablja mnoge inženirje, dizajnerje in programerje v Teslo. Nekateri ga celo primerjejo s pokojnim direktorjem Appla, Stevom Jobsom, še posebej zaradi obsesivne natančnosti do detajlov in njegovega temperamenta.

Musk je še povedal, da je tudi Apple skušal premamiti njihove zaposlene z začetnim bonusom 250.000 dolarjev in povečanjem plače za 60 odstotkov, a so le redki sprejeli to ponudbo.


AKTUALNO