Tesla pretekli mesec na Kitajskem prodala le 120 avtomobilov

  • 11.02.2015
  • Andrej Jama
#

Po še enem katastrofalnem mesecu na kitajskem trgu je generalni direktor in ustanovitelj Tesle, Elon Musk, v nizkem štartu za odpuščanje vodilnih zadolženih za prodajo na Kitajskem.

Reuters poroča, da je Tesla januarja na Kitajskem prodala skromnih 120 avtomobilov, kar je veliko manj kot so predvidevali. Dva glavna managerja sta že lani odšla iz tesline kitajske podružnice zaradi slabih rezultatov.

Januarja 2013, ko so Tesline delnice padle za 7 odstotkov je Musk priznal, da je bila prodaja na kitajskem trgu "presenetljivo slaba" v zadnjem četrtletju in še dodal: "Popravili bomo težavo na Kitajskem, da bo v dobrem stanju že sredi leta." Sedaj je stanje še vedno katastrofalno in Musk je zagrozil, da bo (spet) prišlo do menjav v vodstvu.

Musk je sporočil, da ima namen povečati prodajo s 50.000 avtomobilov letos na 500.000 enot leta 2020, pri čemer bosta ZDA in Kitajska največja trga. Do leta 2025 naj bi proizvedli 1 milijon avtomobilov letno... če bi šlo vse po načrtih, kar pa očitno ne gre.

Kaj bo naslednji korak Tesle bo znano v prihodnjih dneh, ko bo moral Musk predstaviti čertletno poročilo investitorjem.

  • Vir: Reuters
  • Foto: Wiki

AKTUALNO