Tesla model S sedaj tudi z luksuznimi zadnjimi sedeži za poslovneže

  • 16.02.2015
  • Andrej Jama
#

Za vse tiste, ki vam standardni sedeži "poslovnega razreda" niso dovolj, je Tesla dodal za zadnje sedeže opcijo "Executive". Ena izmed bolj impresivnih stvari pri tesli model S je to, da lahko z njim prevažamo do 7 potnikov - dva spredaj, trije zadaj, kot smo vajeni, z dodatno možnostjo tretje vrste dveh sedežev, ki sta obrnjena proti zadku vozila.

A na trgu luksuznih avtomobilov se najdejo tudi tisti, ki imajo radi zelo prostorne zadnje sedeže, za delo ali počitek, med tem, ko jih voznik pelje na sestanek. Za take so pri Tesli dodali še opcijo "Executive", ki zadnje tri sedeže spremeni v dva velika, udobna, v usnje oblečena sedeža. Zadnji sredinski sedež pa je spremenjen v naslonjalo z odlagalno površino za kozarce, telefon ipd. Vsak sedež ima vgrajeno tudi gretje in možnost nastavitve klimatske naprave, multimedije, strešnega okna in ostalih pripomočkov za bolj udobno vožnjo, preko Tesla aplikacije.

GALERIJA

Z razliko od nekaterih drugih znamk, ki ponujajo pakete z "obogatenimi" zadnjimi sedeži, Mercedes-Benz, Porsche, Jaguar itd., model S s to opcijo ni večji od standardnega modela S. A je Tesla model S že tako prostoren, da inženirjem ni bilo treba dodatno podaljševati avtomobila.

Če bi želeli nadgraditi model S, bi morali za ta "Premium Interior" paket odšteti še dodatnih 3500 dolarjev in 750 dolarjev za paket "Subzero Weather Package", ki omogoča gretje sedežev, ogrevan volan in "odmrzovalnike" za brisalce. Celotna preobrazba za maksimalno udobje zadaj bi vas torej stala 4250 dolarjev (~3 720 evrov). V tem primeru pa ne bi mogli v model S dodati tretje vrste sedežev, kot jih lahko v osnoven model.

  • Vir: Car and Driver
  • Foto: Zajeta slika

AKTUALNO