Tehnični svetovalec flima Hitri in drzni: "Film za 16-letnike, ki nimajo pojma o avtomobilih"

  • 20.02.2015
  • Andrej Jama
#

Franšiza Hitri in drzni (The Fast and the Furious) je vredna več milijard dolarjev, kar bi po prvem filmu sicer težko sklepali. Brez dvoma nas očarajo hitri avtomobili, drzni vozniki, lepa dekleta, a je to navsezdanje le blišč, ki zakrije povprečen scenarij, dialoge in zgodbo. Kakorkoli že, lahko bi bilo še dosti slabše...

Tehnični svetovalec Craig Lieberman, ki je svetoval pri prvih treh filmih, je ob selitvi našel originalen scenarij in skice konceptov avtomobilov za prvi film. Verjetno ne bomo našli boljšega opisa, kot ga je dal Lieberman sam: "Ta film je bil narejen za 16-letnike, ki vejo dr*k o avtomobilih."

Matt Farah iz YouTube kanala TheSmokingTire se je vsedel z Liebermanom in skupaj sta pregledala nekaj konceptov avtomobilov, ki so bili zavrnjeni. Tudi tu si lahko sposodimo citat Liebermana, ki za njih pravi: "izgledajo, kot da so jih skicirali 14-letniki."

Prvi napovednik za film Furious 7

Spregovorila sta tudi o avtomobilih, ki so se pojavili v filmu. Najbolj zanimiv je spisek avtomobilov in označbe, ki kažejo, če je bil avtomobil vrnjen brez poškodb oz. kaj je bilo narobe z njim. Na prvi pogled izgleda, da je bil ogromno avtomobilov poškodovanih, a je Lieberman razložil, da se številni igralci/ke na scenah naslanjajo na avtomobile in že ena praska je dovolj, da je avtomobil označen kot poškodovan.

Na spodnjem posnetku si lahko ogledate intervju s tehničnim direktorjem Craigom Liebermanom in njegovo (ne prav blesteče) mnenje o filmih Hitri in drzni.

  • Vir: YouTube (TheSmokingTire)
  • Foto: Zajeta slika

AKTUALNO