Tehnične podrobnosti novega citroena C4 picassa

  • 02.04.2013
  • Žane Kurent
#

Citroen z novim manjšim enoprostorcem C4 picasso prinaša vrsto novih tehnologij, lahko konstrukcijo in varčnejše motorje. Vse to že od septembra 2013 naprej.

537 litrov prtljažnega prostora

Izdelan je na novi EMP2 platformi, na kateri bo proti koncu letošnjega leta izdelan tudi novi peugeot 308. Pri zasnovi takšne konstrukcije so pri Citroenu uporabili zgolj lahke in trpežne materiale. Končen rezultat se pozna na teži, saj bodo pri nekaterih modeli privarčevali do 140 kilogramov. "Novi citroen C4 picasso je težak toliko, kot manjši C3 picasso!", pravi Citroen.

Dolg 4,43 m, širok 1,83 m in visok 1,61 m

Čeprav bo novi citroen C4 picasso 4 centimetre krajši, bo medosna razdalja daljša za 55 milimetrov Francozi se hvalijo tudi s sedeži Relax, ki ponujajo dodatno oporo za udobje nog.

Tehnologije za dobro počutje

V novem citroenu C4 picasso se boste počutili kot potniki v poslovnem razredu na letalu. Za zabavno vožnjo bo skrbel multimedijski vmesnik v kombinaciji z 12-palčnim zaslonom visoke ločljivosti. Na voljo so še druge inovacije za sproščeno in enostavno vožnjo, med drugim funkciji Vision 360* in Park Assist ter aktivni tempomat ter aktivni varnostni pasovi.

Citroen bo kasneje v ponudbo priključil tudi večjega, s sedmimi sedeži, citroena C4 grand picassa.

GALERIJA

  • Vir: Citroen
  • Foto: Citroen

AKTUALNO