Subaru WRX je nova dolgočasna impreza?

  • 21.11.2013
  • Žane Kurent
#

Konec meseca marca smo imeli pred seboj subarujev koncept WRX, katerega smo opazovali bolj poželjivo kot marsikatero simpatično dekle. Napočil je čas, da subaru pokaže tudi serijsko različico, ki pa je tako nezanimiva, kot poslanske seje v državnem zboru. V tem primeru razni športni dodatki ne pomagajo kaj prida. To naj bi torej bila nova subaru impreza, avtomobil, ki sem ga nekoč sila občudoval, sedaj pa zgolj dolgočasnež z 200 kW (268 KM).

subaru-wrx-je-nova-dolgocasna-impreza-1385075351

Notranjost je postala bolj premium. Športni sedeži, mehki materiali, 4,3-palčni zaslon na dotik... Proti doplačilu so sedeži usnjeni in ogrevani, za zvok poskrbijo pri Harman/Kardon

Prvotno navdušenje nad subarujem WRX

Simetričen štirikolesni pogon s spremenljivo distribucijo navora

V nosu je značilen 2,0-litrski boxer motor s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, kar nas veseli, da niso podlegli virusu imenovanem avtomatski menjalnik. A tudi, če ga želite imeti, prejmete novo športno različico CVT menjalnika Lineartronic. Del osnovnega paketa je še Subaru Intelligent Drive (SI-DRIVE) s tremi prednastavitvami načina vožnje: Intelligent, Sport in Sport Sharp.

GALERIJA

  • Vir: Subaru
  • Foto: Subaru

AKTUALNO