Študentje se najraje zaposlijo pri Audiju

  • 07.05.2013
  • Uredništvo
#

Audi je kot delodajalec priljubljen kot še nikoli doslej. Avtomobilski koncern je pri priznanih inštitutih za vrednotenje delodajalcev Trendence* in Universum* že četrtič zapored zabeležil dvojno zmago ter tako v Nemčiji še naprej ostaja prvi naslov za študente. Potem ko je bila družba Audi Hungaria izbrana za najbolj privlačno podjetje na Madžarskem in ko je naslov zmagovalca na belgijskem izboru "Employer of the Year" ravno pred tednom dni osvojila družba Audi Brussels, se je Audi tudi v Nemčiji odrezal odlično.

Znova  na prvem mestu lestvic po izboru nemških absolventov

Audi ostaja najbolj priljubljen delodajalec pri bodočih inženirjih in ekonomistih. Iz aktualne študije inštituta Universum izhaja, da si vsak četrti nemški inženir in skoraj vsak peti ekonomist svojo kariero želita začeti pri Audiju. "Tudi letos smo med študenti osvojili naslov najbolj zaželenega delodajalca. Naši privlačni delovni pogoji in odlične možnosti za razvoj tako v Nemčiji kot v naših tovarnah drugod po svetu privlačijo bodoče strokovnjake in vodstvene kadre," je povedal Thomas Sigi, direktor kadrovske službe in delavski direktor v družbi AUDI AG.

Koncern Audi: v letu 2013 na svetovni ravni okrog 4.800 novih delovnih mest

Audijeve družina po svetu nenehno raste: v začetku aprila je za koncern Audi delalo 70.023 ljudi, od tega 50.652 v obeh nemških tovarnah v Ingolstadtu in Neckar­sulmu. Audi Hungaria trenutno zaposluje 9.006, Audi Brussels pa 2.528 ljudi. Koncern Audi v letu 2013 na mednarodni ravni načrtuje 4.800 novih delovnih mest. Podjetje si je zastavilo visoke cilje, vendar je nanje tudi dobro pripravljeno: konec leta 2011 je avtomobilska znamka začela izvajati največji investicijski program v svoji zgodovini. Audi bo tako do leta 2015 letno investiral v povprečju več kot 3,5 milijarde evrov v sistematično izvajanje svoje strategije rasti.

Volkswagnovi delavci bodo prejeli bonus v višini 7.200 evrov

  • Vir: Audi
  • Foto: Audi

AKTUALNO