Spoznajte suzuki esteem - razpadajočo zvezdo serije Better Call Saul

  • 01.03.2015
  • Andrej Jama
#

V prvi sezoni priljubljene serije Breaking Bad (pri nas znana kot Kriva pota) smo lahko videli številne zanimive avtomobile. Noben od avtomobilov ni bil ekstremno vpadljiv, a ravno to je bil čar serije. Navsezadnje gre za kriminalno dramo in ne akcijski spektakel v slogu Hitrih in drznih.

spoznajte-suzuki-esteem-razpadajoco-zvezdo-serije-better-call-saul-1425042153

Po zaključku uspešnice je ustvarjalec serije, Vince Gilligan, pripravil novo serijo, "spin-off" Breaking Bada, z naslovom Better Call Saul. V tej seriji glavno vlogo igra odvetnik Walterja Whita (Bryan Cranston), Saul Goodman oz. na začetku serije še znan pod svojim rojstnim imenom James McGill. Tudi v tej seriji, ki mimogrede kaže velik potencial za uspešnico (druga sezona je že odobrena!), Gilligan nadaljuje tradicijo zanimivih avtomobilov.

Preden je prišla na televizijske zaslone serija Braking Bad, je bil pontiac aztek bolj ali manj v posmeh avtomobilskih navdušencev (in če smo iskreni, še vedno je). A serija je poskrbela, da avtomobil ne bo šel v zgodovino kot ponesrečen poskus General Motorsa, temveč kot "vozilo Walterja Whita".

To kar je Gilligan (nenačrtno) naredil za azteka, sedaj nadaljuje z vozilom Saula Goodmana (Bob Odenkirk), suzuki esteemom. Precej neatraktivno limuzino, rumene barve, z zamenjanimi zadnjimi vrati rjave barve... skratka avtomobli, katerega edina prednost je bila nizka cena.

GALERIJA

Serija se dogaja v letu 2002, nekaj let pred Breaking Badom, preden je odvetnik James McGill postal Saul Goodman (mimogrede: Saul Goodman izvira iz stavka "It's all good, man."). Kaj vse je moral ta avomobil prestati skozi serijo nočemo niti vedeti, a glede na to v kakšnem stanju je bil že takrat, lahko rečemo, da je praktično neuničljiv. Se pa tovrsten avtomobil sklada s stanjem lastnika, ki vodi svojo odvetniško pisarno v majhni sobi za lepotilnim salonom, brez vidne prihodnosti, brez izkoriščenega potenciala.

Veselimo se prigod Saula Goodmana in esteema v seriji Better Call Saul, ki upamo, da bo ugledala luč sveta tudi na slovenskih TV programih. Koga boste poklicali, ko boste zašli na kriva pota? Saula!

  • Vir: Esquire
  • Foto: Zajeta slika

AKTUALNO