Skrivna srečanja bogate kitajske mladine v Kaliforniji

  • 29.11.2014
  • Andrej Jama
#

V Kaliforniji poteka 'skrivna kulturna revolucija', a ne taka kot smo jo videli v 60-ih letih. Gre za diskreten vzpon premožnih Kitajcev v ameriško elito 21. stoletja.

Ker na Kitajskem razkazovanje bogastva ni zaželjeno, se tudi oni držijo tega pravila. Namesto javnega razkazovanja bogastva organizirajo skrivna srečanja, kjer otroci bogatih kitajskih priseljencev, večinoma študentje, primerjajo luksuzne avtomobile, oblačila in modne dodatke.

GALERIJA

Novinarka spetnega medija Vocativ je bila povabljena na eno od srečanj in posnela sledeči prispevek, kjer lahko vidimo številna vozila znamk kot so Lamborghini, Ferrari, Masserati, Bentley... blišča vsekakor ne manjka.

60 kamer snema pretočnost prometa. Resno??

"Imam tri Ferrarije, to je moj najnovejši," je povedal eden od mladeničev. Na vprašanje zakaj je kupil avtomobil Ferrari California, pa je odgovoril: "Študiram v Kaliforniji in ime tega avtomobila je Kalifornija. Zdi se mi zelo romantično..."

Na vprašanje ali se s takim avtomobilom pripeljejo v šolo, pa so mnogi odgovorili, da imajo za vožnjo na predavanja drug avtomobil, verjetno nekoliko manj vpadljiv. Treba je priznati, da so vsaj obzirni do sošolcev z ogromnimi študentskimi dolgovi. :)

 

  • Vir: Vocativ
  • Foto: Vocativ

AKTUALNO