Škoda superb - imamo prve fotografije nove škodine limuzine

  • 17.02.2015
  • Klemen Miklavžin
#

Nova škoda superb; Pred nami je tretja generacija priljubljene poslovne limuzine, ki zadnja leta brez sramu "krade" kupce. Kako je to mogoče? Škoda superb je ponuja moderno tehnologijo, zmogljive motorje in veliko opreme za konkurečno ceno. Marsikateri poslovnež se je zaradi finančne krize namesto dragih poslovnih limuzin, raje odločil za superba. Mu je bilo kdaj žal? Dvomimo, zato superb prihaja v naše kraje tudi v tretje.

skoda-superb-imamo-prve-fotografije-nove-skodine-limuzine-1424190665

Škoda superb tretje generacije izgleda zelo prepričljivo in hkrati konzervativno. Oblikovne linije ne presenečajo, poseben pečat pa mu dajejo žarometi. Prijetno uglajena je tudi notranjost vozila, ki je sestavljena iz na videz odličnega materiala s kopico napredne tehnologije.

skoda-superb-imamo-prve-fotografije-nove-skodine-limuzine-1424190668

Nova superb je izdelan na modularni platformi MQB, na kateri sloni tudi novi passat, zato si bo podobna tudi motorna paleta. Za evropske kupce bodo na voljo 1,4, 1,8 in 2,0-litrski bencinski motorji in dva dizelska s prostornino 1,6 in 2,0. Škoda razmišja tudi o plug-in hibridni različici superba.

Cene novega superba in ostale podrobnosti bodo znane v prihodnjih tednih.

GALERIJA

  • Vir: Škoda
  • Foto: Škoda

AKTUALNO