S čim nas lahko BMW preseneti v Ženevi?

  • 25.02.2015
  • Klemen Miklavžin
#

Za BMW je bilo leto 2014 prelomno. Predstavili so sprednji pogon, zaradi katerega je med oboževalci znamke nastala velika žalost in razočaranje. Potem so z omenjemin pogonom predstavili prvega družinskega enoprostorca. Še en šok! Sedaj nas ne more presenetiti nič več, zato novi BMW serije 2 gran tourer, ki je bil predstavljen pred dnevi, ni dvignil veliko prahu. Bolj zadovoljni smo z novim izgledom nove BMW serije 1, medtem ko nam je postalo vroče ob pogledu na nov varnostni avto BMW M4 MotoGP.

s-cim-nas-lahko-bmw-preseneti-v-zenevi-1424856778

s-cim-nas-lahko-bmw-preseneti-v-zenevi-1424856780

s-cim-nas-lahko-bmw-preseneti-v-zenevi-1424856781

Lahko pričakujemo še kaj?

Na žalost v Ženevi še ne bomo videli prenovljeno novo BMW serijo 7 in BMW M2, ki bosta premiero doživela v Frankurtu. BMW obljublja še predstavitev dveh tehnoloških sistemov: BMW i 360 °ELECTRIC in myKIDIO.

BMW i 360 °ELECTRIC

Z BMW i3 in BMW i8 BMW i ponuja kupcem ne zgolj izbora električnih vozil, pač pa tudi številne dodatne izdelke v okviru programa 360° ELECTRIC, ki zagotavljajo dolgoročne storitve vozila. ChargeNow, na primer, je storitev polnjenja in plačevanja, ki uživa neprestano širitev – zahvaljujoč dodajanju novih hitrih polnilnih postaj.

s-cim-nas-lahko-bmw-preseneti-v-zenevi-1424856946

BMW i vozniki, ki se zanašajo na stalno parkirno mesto s polnilnimi kapacitetami bodo našli ustrezno rešitev v ParkNow LongTerm, medtem ko ParkNow spletne storitve in aplikacije pomagajo voznikom pri iskanju prostora. ParkNow ponuja parkirišča v stotinah mest po Severni Ameriki in lahko filtrira rezultate glede na ceno, razdaljo in ponujenimi storitvami, denimo polnilnimi postajami in avtopralnicami. DriveNow ponuja možnost deljenja avtomobila več kot 390.000 registriranim uporabnikom v ZDA in Evropi.

Kolikšna je cena BMW i8 in BMW i3 v Sloveniji?

BMW ConnectedDrive myKIDIO

Z novo aplikacijo »myKIDIO« (sprva na voljo samo v Nemčiji) so dolga potovanja lahko zabavna tudi za mlade potnike. V popolni obliki je prvič na voljo v BMW serije 2 gran tourer in zagotavlja dostop do vsebin, kot so igrani filmi, serije, avdio knjige in avdio igre na tabličnih računalnikih, kot denimo Apple Ipad. Aplikacija je enostavna za upravljanje preko krmilnika iDrive in nadzornega prikazovalnika, takoj ko se mobilna naprava poveže z vozilom.

s-cim-nas-lahko-bmw-preseneti-v-zenevi-1424856984

Aplikacija ''myKIDIO'' omogoča odraslim, da iščejo programe, primerne različnim starostnim skupinam, jih potrjujejo in predvajajo na povezanih tabličnih računalnikih. Dolga potovanja tako postanejo zabavna izkušnja tudi za otroke. Nadzorni prikazovalnik prikazuje, kaj otroci gledajo na tablici v danem trenutku, medtem ko lahko otroci na zadnjih sedežih prav tako uporabljajo BMW Kids Cockpit za enostavno in zabavno preverjanje informacij, ki so pomembne za potovanje (npr. čas prihoda, hitrost in zunanja temperatura).

  • Vir: BMW
  • Foto: BMW

AKTUALNO