Rusko terensko vozilo za preživetje v post-apokaliptičnem času

  • 25.02.2016
  • Andrej Jama
#

Skupina ruskih inženirjev je izdelala vozilo imenovano SHERP - terensko vozilo, s katerim boste prišli praktično kamorkoli. Gre za vozilo, ki "preživi" na vsakem terenu: zlahka premaga ovire visoke preko 0,5 metra, se odlično obnese na zaledenelih površinah, pa tudi če zapeljete v vodo ne boste imeli težav. Resnično "vse-terensko" vozilo, s ceno od 59.000 evrov dalje.

GALERIJA

Na prvi pogled SHERP z velikimi gumami in majhno kabino izgleda nekoliko nenavadno in neproporcionalno, a vse služi svojemu namenu. Teža vozila je okoli 1300 kilogramov, poganja ga dizelski 1,5-litrski Kubota motor s 44 konjskimi močmi. Vozilo ni pretirano hitro, saj doseže končno hitrost 45 km/h (6 km/h po vodi), a glede na to, da je namenjen vožnji po zahtevnem terenu, hitrost ni glavni faktor. Tank za gorivo ima prostornino 58 litrov z možnostjo povečanja, v kolikor bi si zaželeli daljših pustolovščin.

Proizvajalec na uradni strani vozila ponuja številne dodatke, s katerimi lahko naredite vozilo še boljše. Tako bi vas polno opremljeno vozilo s prikolico stalo manj kot 90.000 evrov. Kaj še čakate, konec civilizacije je blizu! :)

  • Vir: sherp.ru
  • Foto: sherp.ru

AKTUALNO