Renaut captur dynamique dCi 90

  • 26.12.2013
  • Žane Kurent
#
Renault captur. Gotovo ste ga že opazili na cesti, morda tudi zato, ker so skoraj vsi predstavniki izredno živahnih barv v različnih kombinacijah. Prav zunanja pestrost naredi capturja tako posebnega in prepoznavnga. Mi smo imeli na testu capturja v črni barvi z oranžnimi poudarki. Ob stilsko barvni strehi, monotonost razbijejo tudi barvna zunanja ogledala in obrobe okoli LED dnevnih luči ter maske. Da ne pozabim še na lita platišča z oranžnim detajlom ter stransko obrobo. Da, captur je res poseben in brez kontrasta bi bil precej bolj dolgočasen.
 
renaut-captur-dynamique-dci-90-1388058288
 
Toda pri capturju moramo predstaviti še nekaj drugih posebnosti, ki ga ločijo od vrstnikov. Najbolj všeč v notranjosti mi je bil sovoznikov predal. Takšnega v tej velikosti še nisem videl. Vanj bomo nedvomno pospravili precej več reči kot navodila za uporabo in servisno knjižico. Prostornina? 11 litrov. Še en skriti kotiček se skriva nad zaslonom na dotik, ki bo povsem dovolj za denarnico in še kakšno manjšo stvar.
 
renaut-captur-dynamique-dci-90-1388059038
 
Druga značilnost renault capturja so prevleke za sedeže. Najprej sem pomislil, da so Francozi izbrali tiste cenene prevleke, ki jih dobite poleg pralnega praška in jih nikakor ne morete lepo namestiti, poleg vsega pa se vam še hitro zgubajo. Na veliko srečo prevleke lepo objamejo sedež, zato niti ne vemo, da jih imamo. Umaznijo, dlake in druge neumnosti lahko potnikom oprostimo, saj jih z zadrgo nemudoma slečemo in prevleke vržemo v pralni stroj. Renault pravi, da boste tovrstno vajo nekajkrat lahko ponovili, nakar vas čaka nakup novih prevlek - priložnost za drugo barvno kombinacijo. 
 
renaut-captur-dynamique-dci-90-1388059031
 
Če se vrnemo nazaj k prostornosti, ki je edina ločnica med manjšim cliom in večjim capturjem... Slednji je za potnike bolj prostoren, strop je višji, večji je tudi prtljažni prostor z dvojnim dnom, ki skupaj meri 455 litrov. Za marsikoga, ki si je lastil zadnjih nekaj generacij cliov in počasi ni zmožen več sedeti tako nizko, bo captur prvi na listi za menjavo. Občutek za volanom je naraven in prinaša pozitivne občutke. Slabše se odreže medvožnjo, ki je premehka in se pozna slabša stabilnost v ovinkih pri višjih hitrostih zaradi težišča vozila, ki je pomaknjeno višje kot pri cliu. Pri tem ne pozabimo, da captur ni nikakršen terenec in to tudi nikoli ne bo. Na voljo je zgolj v dvokolesni različici, zato je primeren za mestno džunglo: za skok do trgovine in vrtca. Najtežji teren pa je vožnja po razmočenem blatu do vrtička.
 
GALERIJA
 
In motor? Peljali smo edino dizelsko različico v ponubi, to je 1,5-litrski turbo dizel s 66 kW (90 KM). Zavoljo petih prestav je dovolj poskočen in hkrati varčen, saj je povprečno pil nekaj čez 5 litrov na 100 kilometrov.
 
Renault captur dynamique dCi 90 
Cena osnovne različice: 13.890 EUR (renault captur authentique energy TCe 90 Stop&Start)
 
Osnovna cena testne različice: 18.190 EUR (renault captur dynamique energy dCi 90 Stop&Start)
 
Dodatna oprema: kartografija Evrope, paket CAPTUR dynamique (snemljivo oblazinjenje, volanski obroč z motivom captur, element predala "easy life", stilske obrobe), paket CITY (sistem za pomoč pri vzvratnem parkiranju in ele. poklopljiva ter ogrevana zunanja ogledala), zasilno rezervno kolo, paket LOOK zunanjost - oranžna arizona, 17" lita platišča - oranžna arizona z diamantnim leskom.
 
Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 19.390 EUR

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO