Renault Zoe Intens

  • 13.12.2015
  • Gregor Žvab
#

PLUSI

  • Cena
  • Izgled
  • Prtljažnik (338 l)
  • Vožnja

MINUSI

  • Plastika v notranjosti
  • Doseg (glede na obljube tovarne)
Tovarna za Renault Zoe obljublja domet 210 km, kar se sliši odlično. A realnost je nekoliko drugačna. Na žalost boste lahko zadovoljni, če vam bo Zoe z enim polnjenjem zdržal okoli 150 km, raje manj.

Renault Zoe je pred časom v Franciji sprožil val ogorčenja. Pa ne zaradi avtomobila samega, temveč zaradi imena. Zoe je namreč francosko, žensko ime in mame, ki so svoje hčere poimenovale Zoe, so planile v zrak, češ, avto pa že ne more imeti takega imena, kot moja hči. No, pa se je orkan umiril, Zoe je ostal Zoe in prav je tako. Nenazadnje združuje cel kup pozitivnih lastnosti in ne vem, zakaj mu pozitivno, lepo, žensko ime, nebi pristajalo.

renault-zoe-intens-1450042550

Renaultov električni malček je eden najbolj celovitih električnih predstavnikov na trgu. Naj razložim. Precej avtov, ki so dobili svoje električne izpeljanke, je najprej obstajalo in še obstaja z motorjem na notranje izgorevanje. To pomeni, da v osnovi ni bil predviden za alternativne pogone, tako da so pri marsičem morali sklepati kompromise. Zoe je že od samega začetka predviden kot izključno električni avto in to igra v vsej tej zgodbi zelo pomembno vlogo.

renault-zoe-intens-1450042549

In dejansko deluje kot dobra celota. Vse je podrejeno električnemu pogonu in kot tak je Zoe odličen. Ali odlična? Že sama zunanja oblika deluje malce iz prihodnosti, zelo ozki žarometi, elegantno potegnjena linija in zaključek na zadku, kjer bi sicer oblikovalcem zaželel malo več domišlije, tvorijo simpatično celoto, ki je na cesti zelo prepoznavna.

renault-zoe-intens-1450042554

Notranjost je sestavljena iz elementov, ki jih poznamo že iz drugih Renaultovih modelov, predvsem Clia. S tem sicer ni nič narobe, saj so vsi preverjeni in ergonomično dobri. Digitalizacija kokpita je prinesla zaslon tudi na mestu merilnikov, kjer sedaj ni niti enega analognega kazalca več. No, če sem iskren, se mi je še najbolj analogno v Zoe zdelo vrtenje gumba klimatske naprave. Šalo na stran. Notranjost je urejena, vse je na mestu, le plastika bi bila lahko na določenih mestih bolj kvalitetna.

renault-zoe-intens-1450042564

Zdaj pa k bistvu. Za pogon služi elektro motor, ki zmore 65 kW/88 KM. Prenos moči na sprednji kolesni je samodejen in poteka preko reduktorja. To v praksi pomeni, da ko pohodite stopalko na plin, Zoe enostavno pospešuje do hitrosti 135 km/h, ki je tudi najvišja možna. Ob tem velja izpostaviti, da ima elektro motor prednost pred bencinskim ali dizelskim  v tem, da je celoten navor, pri Zoe ga je za 220 Nm, na voljo od samega začetka. To pa hkrati pomeni, da avto odlično pospešuje in je tudi s tega vidika zelo zabaven.

renault-zoe-intens-1450042559

Vožnja z električnim avtomobilom je drugačna. V večini pogledov. Najprej je tu faktor tišine, ki se ga je potrebno privaditi, kot tudi dejstvo, da ste zaradi tega pri prehodih za pešce praktično neslišni in vas slednji ne opazijo. Potem je tu brez stopenjsko pospeševanje, ki vožnjo olajša, ampak dobro, to si lahko omislite tudi že v običajnih avtomobilih. Nenazadnje pa je treba upoštevati tudi dejstvo, da z električnim avtom ne morete enostavno na bencinsko črpalko in ga napolniti. Zato je potrebno tudi nekaj predvidevanja. Tovarna za Renault Zoe obljublja domet 210 km, kar se sliši odlično. A realnost je nekoliko drugačna. Na žalost boste lahko zadovoljni, če vam bo Zoe z enim polnjenjem zdržal okoli 150 km, raje manj.

renault-zoe-intens-1450042569

In smo pri polnjenju. Če živite v hiši, težav ne bo. Priklopite ga na 220V vtičnico, se uležete v posteljo in zjutraj vas pričaka napolnjen avto. Če živite v bloku, pa na Zoea raje pozabite. Namreč, v Ljubljani je pokritost s polnilnimi postajami dobra, a žal ne optimalna. V blokovskih naseljih jih ni. Po centru nekoliko več. A to pomeni, da boste morali avto parkirati dokaj daleč od svojih vhodnih vrat. Smo pa na testu opazili še eno hibo javnih polnilnic. Kar nekajkrat smo namreč obstali pred nedelujočo in bili prepuščeni iskanju druge. Verjamem, da se bo situacija s polnilnicami izboljševala, saj je nenazadnje na slovenskih cestah tudi vedno več električnih avtomobilov, a v tem trenutku je Zoe dobra izbira le za tiste, ki si ga lahko priključijo doma.

renault-zoe-intens-1450042567

Seveda električni avto pomeni tudi nižje stroške. Račun za elektriko bo doma sicer poskočil za nekaj evrov, a morate odšteti denar, ki ga navadno potrošite za gorivo. Potem pa je tu še Renaultov najem akumulatorjev, ki vas bo mesečno, ob predpostavki, da na leto naredite do 12.500 km in se jim zavežete za 3 leta, prišel 79 EUR, kar spet ni malo. Vendar je ob tem potrebno povedati, da vam jih bodo, ko se bodo iztrošili, tudi zamenjali, kot vam jih bodo tudi, če bodo na trg prišli zmogljivejši. Tako vsaj pravijo.

renault-zoe-intens-1450042568

Je pa cena samega avtomobila presenetljivo ugodna. Ob upoštevanju 5000 evrske subvencije države, je Zoe lahko vaš dejansko že za 15.990 EUR. Testni je bil kakšnega tisočaka dražji, a še vedno v mejah normale. Sploh v primerjavi s konkurenco. 

GALERIJA

Renault Zoe Intens

Cena vstopne različice: 15.990 EUR (Renault Zoe Life)

Cena testne različice brez dodatne opreme: 16.990 EUR (Renault Zoe Intens)

Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 17.909 EUR

Dodatna oprema: Polnilni kabel za domačo uporabo, kartografija evrope, 17" platišča iz lahke litine Tech Run DIamonds, kovinska barva

 

Motor: električni, moč 65kW (88 KM), navor 220 Nm

Mere: dolžina 4084 mm, širina 1730 mm, višina 1562 mm, prtljažnik 338 litrov

Zmogljivosti (tovarna): hitrost 135 km/h, pospešek do 100 km/h 13,5 sekund

Poraba (tovarna): 17 kWh, Emisije CO2: 0 g/km

 

 

  • Vir: Renault
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO