Renault twingo TCe 90 dinamique energy

  • 19.05.2015
  • Žane Kurent
#

PLUSI

  • Obračani krog
  • Dovolj prostora za potnike zadaj
  • Izgled in personalizacijski paketi

MINUSI

  • Glasen
  • Premalo zabaven

Renault twinga smo Slovenci vzeli za svojega. Seveda, ko pa je edini pravi otrok slovenskega avtomobilizma, saj ga izdelujejo v novomeški tovarni Revoz. A še preden je prišel do tja, so ga razvili tehniki iz Francije in Nemčije, saj je plod medsebjnega sodelovanja Renaulta in koncerna Daimler.

Twingo je eden redkih pravih mestnih avtomobilov na trgu. Peugeota 108 in citroena C1 v Sloveniji ni moč dobiti, na voljo je sicer še volkswagen up! in njegovi bratje iz škode ter seata, nakar se izbira počasi zaključi. Ne smem pozabiti še smarta fortwo ali forfour, toda kaj, ko so ti avtomobili že precej dražji in nič več tako racionalna izbira.

renault-twingo-1431895575

Kakšen mora biti mestni avtomobil?

V očeh javnosti morajo biti majhni mestni avtomobili nekaj posebnega. Ekstrevagantna oblika, kričeče barvne kombinacije, zabavna notranjost in ostali (tehnološki) sladkorčki, ki prepričajo kupce v nakup. Ima renault twingo vse to? Nedvomno je zelo zanimiv avtomobil. Oblika maske je v skladu z novo renaultovo filozofijo, svoj pečat pa dajo tudi LED dnevne luči, v katerih so štiri diode. Zadaj so oblikovalci postavili pokončne žaromete, bok novega twinga pa poudarjajo grafike, ki jih lahko naročite pri prodajalcu.

renault-twingo-1431895785

V potniški kabini vam ne bo dolgčas

Nnotranjost je zelo prijetna, poleg vsega pa sedite na enodelnih sedežih, ki niso povsem običajni, a so udobni. Dame, ko boste opazile, da s seboj nimate dovolj velike torbice, v kar težko dvomim, so renaultovi oblikovalci prišli do ideje, da lahko s seboj na potep vzamete kar njihovo. Del sovoznikovega predala je namreč lično oblikava torbica s pasom, pripravljena, da jo vzamete s seboj.

renault-twingo-1431895779

Moram še kaj nujno vedeti o avtomobilu?

Absolutno. Kot sem že napisal, je twingo nastal skupaj s smartom, zato si delita marsikatero lasnost. Novi twingo ima pogon speljan na zadnji kolesni par, zato je »slalom« skozi mestne ulice več kot enostaven. Moškemu delu občinstva, ki ob tej besedni zvezi dobite misel na driftanje, burnout in podobno, pa sporočam, da nič ne bo od tega. Twingo kljub »športni konfiguraciji« ne dopušča zabave. Mu pa zato ne oporekam aglilnosti in lahkotne vožnje skozi zavoje. Aja, ESP sistema tudi ne morete izklopiti.

renault-twingo-1431895780

Bo dovolj že osnovi motor s 70 KM za 8.990 evrov?

Twingo je na voljo z dvema bencinskima motorjema. Prvi je SCe70, drugi pa je turbo polnjen TCe 90. Prva opazna razlika je v ceni, saj je motor s turbino dražji in je na voljo od 10.990 evrov, kar ni več tako malo, vsekakor pa je veliko bolj odziven od navadnega atmosferskega agregata. "Turbaka" priporočam tudi vsem, ki na avtocesti ne sledite »šleparju«, temveč jih rajši prehitevate.

GALERIJA

Renault twingo TCe 90 dinamique energy
Cena vstopne različice: 8.990 EUR (renault twingo SCe 70 authentique)
 
Cena testne različice brez dodatne opreme: 11.990 EUR (renault twingo TCe 90 dinamique energy)
 
Dodatna oprema: paket LOOK (zunanjost bela), paket udobje, odstranljiv in prenosni testilni predal, posebna kovinska barva rdeča Flamme;
 
Cena testnega vozila skupaj z dodatno opremo: 13.150 EUR
 
Motor: turbo bencinski, 3 valjni, 898 ccm, moč 66 kW (90 KM), navor 135 Nm

Mere: dolžina 3595 mm, širina 1647 mm, višina 1557 mm, prtljažnik 188 litrov

Zmogljivosti (tovarna): hitrost 165 km/h, pospešek do 100 km/h 10,8 sekund

Poraba (tovarna): 4,3 l/100 km (mešano)

Renault Twingo - predstavitev in cena (slovenska predstavitev)

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO