Renault twingo: slovenski malček novih dimezij

  • 16.02.2014
  • Žane Kurent
#

Lansko leto je renault twingo praznoval 20. obletnico. Za takšen jubilej se spodobi nova generacija, ki smo jo tudi dočakali. V zadnjem času smo se na žalost precej navadili, da nove generacije vozil niso tako vznemerljive, saj ne ponujajo veliko novitet. Tokrat je drugače, saj smo novega renault twinga z nestrpnostjo pričakovali. Delno tudi zato, ker ga bodo izdelovali v novomeški tovarni Revoz.

Če preidemo k bistvu. Novi renault twingo v tretji generaciji ponuja drugačen pristop, ki v praksi pomeni povsem nov izgled, pet vrat in motor ter pogon zadaj.

Mestni avtomobili so majhni, zato je prostornost nadvse pomembna. Renault je pri oblikovanju novega twinga upošteval opcijo petih vrat, katere so oblikovalci zvito skrili, tako kot pri novem cliu.

Najbolj smo navdušeni nad motorjem v zadnjem delu vozila kot tudi nad pogonom na zadnji kolesni par. Pozitivna stran takšnega pristopa je zabava in užitek, ki ju prinaša zadnji pogon, toda renault stavi na boljšo vodljivost in okretnost v majhnih mestnih ulicah.

renault-twingo-slovenski-malcek-novih-dimezij-1392574069

Vodja oblikovanja Laurens van den Acker je dejal, da obstaja dve vozili, v katerih so našli idejo za nastanek nove oblike: prejšnji twingo in renault 5. "Novi twingo je zabaven, igriv in živahen mestni avtomobil", je še dodal van den Acker. Pri tem bodo odločilno vlogo igrale tudi barvne kombinacije in dodatki, ki bodo twinga naredile posebnega. Te si lahko ogledate v fotogaleriji.

GALERIJA

Na cesti bomo novega renault twinga videli že letos. Cena je zaenkrat še uganka.

  • Vir: Renault
  • Foto: Renault

AKTUALNO