Renault Twingo - predstavitev in cena

  • 09.09.2014
  • Žane Kurent
#

Novi Twingo je pravi mestni avtomobil in še slovenski, saj ga izdelujejo v novomeški tovarni Revoz. Kot se spodobi smo ga prevzeli tam, kjer se najboljše počuti; v središču mesta. Je izredno kompaktnih mer, saj meri v dolžino 3,595 m in 1,646 m v širino. Visok je meter in pol. Majhne mere, ki se odlično znajdejo v ozkih uličicah, pri tem pa moram izpostaviti tudi zadnji pogon.

renault-twingo-predstavitev-in-cena-1410279320

Novi Twingo ima pogon in motor zadaj

Gre za veliko spremembo pri načrtovanju vozila, ki ima določene prednosti. Prva je zagotovo manjši obračalni krog, saj je zasuk najmanjši v segmentu in meri zgolj 8,6 metrov. Posledično je lažje tudi parkiranje.

renault-twingo-predstavitev-in-cena-1410279363

Kljub zadaj postavljenemu motorju, so akumulator in ostali rezervoarji za tekočine postavljeni pod vetrobranskim steklom. Dostop do tekočin je praktičen, vendar je odpiranje pokrova nekoliko drugače. Poglej si posnetek odpiranja pokrova.

Twingo poživi vsako mestno ulico

Novi twingo je igriv, radosten, zabaven. Vsaj takšen občutek dobi mimoidoči, ko ga prvič zagleda. Renault je ponudil živahno in pestro ponudbo barv in različnih dodatkov, ki popestrijo njegov izgled. Črta, ki razbije monotonost bočnega dela je na voljo ob nakupu srednje opreme Twingo Expression. Del serijske opreme Expression je tudi bočna zaščita karoserije v črni barvi, ki ima podoben učinek. Za več modnih dodatkov je potrebno izbrati najvišji paket opreme Dynamique, kjer so v "igri" tudi 15" lita platišča. Lahko pa se poigrate s katerim od personalizacijskih paketov, ki stanejo 200 evrov in popestrijo zunanjost in notranjost novega Twinga.

renault-twingo-predstavitev-in-cena-1410279348

Zanimiv je prvi občutek za volanom. Sedi se višje, višja so tudi tla, medtem ko sedež deluje nekoliko športno zaradi enodelne zgradbe. Posebnost je tudi merilnik, ki ponuja samo informacijo o hitrosti in podatke potovalnega računalnika. Kaj pa števec vrtljajev, boste vprašali? V primeru vgradnje običajnega radia, lahko uporabite vtičnik R&GO. S pomočjo Bluetootha povežete pametni mobilnik z avtomobilom, nakar preko aplikacije, ki jo naložite iz Google Play ali Apple Store, dobite še podatke o vrtljajih, poslušate glasbo, prejemate navodila za pot in prostoročno telefonirate. Lahko pa se poslužite preverjenega multimedijskega sistema R-Link s 7" zaslonom na dotik.

renault-twingo-predstavitev-in-cena-1410279383

Rad bi izpostavil še en modni dodatek in sicer sovoznikov odlagalni prostor. Sliši se neumno, toda v odprtini za shranjevanje predmetov je pravzaprav lična torba Flex-case v barvi notranjosti in ko se odpravite iz avtomobila, torbo enostavno vzamete s seboj. Ne izgleda kot tista znamke Louis Vuitton, toda hvalimo iznajdljivost načrtovalcev notranjosti novega Twinga.

Prodaja novega Twinga se uradno prične 10.9.2014. Cena osnovne izvedenke je 8.990 evrov, ki pa ne ponuja "osnovnih potrebščin". Za bolje opremljenega boste odšteli vsaj 9.990 evrov z motorjem SCe 70 z 52 kW (70 KM).  Za 10.990 evrov pa se lahko pohvalite z močnejšim motorjem TCe 90 s 66 kW (90 KM). Oba naj bi povprečno porabila med 4,3 in 4,5 litrov na 100 kilometrov.

renault-twingo-predstavitev-in-cena-1410279391

Najvišji paket opreme, Renault Twingo Dinamique, stane 10.990 evrov, oziroma 1000 evrov več za izvedenko z močnejšim motorjem. Predstavniki Renault Slovenije so ob koncu še dejali, da so kupci ob nakupu deležni še 500 evrskega popusta, dodatnih 500 evrov popusta pa prejmejo, če se odločijo za financiranje.

GALERIJA

Poglej si tudi funky oglas za novega renault twinga.

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO