Renault trafic in renault master - predstavitev in cena

  • 05.10.2014
  • Uredništvo
#

Renault trafic

Po 34 letih tržnih uspehov in skupno 1,6 milijonih izdelanih primerkih je Renault letos pripravil tretji rod svojega modela Trafic. Njegov predhodnik Trafic II je nesporno vodilni model na francoskem trgu in svojo kariero zaključuje v briljantnem slogu, saj je bil še ob koncu aprila 2014 tretje najbolje prodajano lahko gospodarsko vozilo v Evropi. Zatorej so s prenovo ohranili vse dosedanje odlike, ostalo pa še izboljšali. Pod čvrsto in dinamično zunanjostjo, ki povzema elemente oblikovne istovetnosti znamke Renault, ima novi Trafic večje mere, ki zagotavljajo več udobja in boljšo uporabnost. Previsa sta podaljšana za 10 cm spredaj in za 11 cm zadaj. Dolžina tovornega prostora je v samem vrhu razreda in znaša 3,75 m v različici L1 oziroma 4,15 m v različici L2.

renault-trafic-in-renault-master-predstavitev-in-cena-1412538011

Pregradna stena je premaknjena za 3 cm bolj nazaj v prid prostornejši kabini, ki je bila tudi sicer deležna temeljite prenove. Zasnovana je kot "potujoča pisarna" in ima vgrajen niz pripomočkov za olajšanje poklicnega življenja v vozilu: na primer nosilca za prenosni telefon in tablični računalnik, prostor za prenosni računalnik in prenosno pisalno podlago formata A4. Novi Trafic poganja motor R9M, ki je na voljo v izvedenkah z enojnim turbo polnilnikom (z 90 ali 115 KM) in z dvema turbo polnilnikoma (z 120 ali 140 KM) in z ali brez naprave Stop & Start. Združujoč gospodarnost in zmogljivosti se novi Trafic z motorjem dCi 120 zadovolji že s samo 5,7 l plinskega olja na 100 km. Novi Trafic, ki ga bo možno naročati od junija 2014, bo v pooblaščene prodajne salone prispel septembra.

Renault master

Master, veliki Renaultov dostavnik, ki ga izdelujejo v tovarni Batilly, je prav tako dobro umeščen v svoj segment. Prvi po prodaji je v Franciji, Alžiriji in Maroku. V letu 2013 je v Evropi osvojil 11,9-odstoten tržni delež in četrto mesto, na območju Evromed-Afrika pa 13,4-odstoten tržni delež in drugo mesto. S prenovo v letu 2014 naj bi okrepil svojo priljubljenost in izpolnjevanje pričakovanj svojih kupcev. Za to ima motorje zdaj opremljene tudi s tehnologijo Twin Turbo, ki prinašajo več moči (do 165 KM) in manjšo porabo goriva (za do 1,5 l/100 km manj).

renault-trafic-in-renault-master-predstavitev-in-cena-1412538224

Novi Master zagotavlja višjo raven udobja in tudi varnosti, saj je opremljen s sistemom ESC najnovejšega rodu z dodanimi funkcijami Extended Grip (optimizacija oprijema koles), Hill Start Assist (pomoč pri speljevanju navkreber) in Trailer Swing Assist (sistem za nadzor nad nihanjem prikolice) ter vzvratnim ogledalom Wide View, ki izniči mrtvi kot. Ne nazadnje je novi Master na voljo tudi v povsem novi različici furgon L4 (H2 in H3) s pogonom na zadnji kolesi, ki je bila razvita posebej za podjetja za prevoze nujnih pošiljk. Vse naštete novosti spremlja oblikovna prenova prednjega dela, ki je ob prevzemu elementov oblikovne istovetnosti znamke Renault še bolj moderen in dinamičen. Novi Master bo možno naročati od junija 2014, v pooblaščene prodajne salone pa bo prispel septembra.

GALERIJA

  • Vir: Renault
  • Foto: Renault

AKTUALNO