Renault talisman - želi si biti premium

  • 07.07.2015
  • Klemen Miklavžin
#

Renaultovi limuzini laguno in latituda je zamenjal nov model, ki sliši na ime talisman. Veliko vprašanje je, kako se bo obnesel v tem širokem segmentu vozil, kjer prednjačijo nemška vozila. Glede na zgodovino, mora imeti renault talisman kar nekaj možnosti, da očara svoj krog kupcev.

Oblika ni čisto enostavna. Gre za tipičen renaultov dizajn, kateremu je rdečo nit napisal in narisal Laurens van den Acker. Hitro lahko opazimo, da talismana odlikujejo številni detajli kot so sprednje dnevne LED luči v obliki črke C, ki preprosto izstopajo iz odbijača. Povsem običajna ni niti stranska bočna linija in seveda zadek avtomobila s svojimi žarometi.

renault-talisman-zeli-si-biti-premium-1436246507

Notranjost izgleda nadvse zanimiva in tehnološko dovršena. Vozniku je na voljo napreden BOSE zvočni sistem in multimedijski R-Link 2 z velikim 8,2 palčnim zaslonom na dotik. Izjemno udobni morajo biti tudi sedeži, z dodatno funkcijo ventilacije in ogrevanja. Posebnost je tudi barvni head-up prikazovalnik. 

renault-talisman-zeli-si-biti-premium-1436246508

Motorna paleta obsega dva bencinska (TCe 150 in TCe 200) in tri dizelske motorje (DCi 110, DCi 130 in DCi 160). Vsi motorji ponujajo velik izkoristek moči zaradi turbo polnilnika, za polno doživetje pa so inženirji uvrstili na seznam tudi 7-stopenjski EDC avtomatski menjalnik, ki bo na voljo v kombinaciji z vsemi motorji, razen z DCi 110, ki deluje v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim.

renault-talisman-zeli-si-biti-premium-1436246514

GALERIJA

Cena renault talismana še ni znana. V prodajo pride proti koncu letošnjega leta.

  • Vir: Renault
  • Foto: Renault

AKTUALNO