Renault Talisman in Talisman Grandtour - Predstavitev in cene novega modela

  • 06.06.2016
  • Anže Berlič
#

Renault Talisman predstavlja posebno zmes udobnosti in užitka v vožnji. Poudarjen užitek v vožnji je zagotovljen s pomočjo 4CONTROL sistema in variabilnim vzmetenjem, katero zagotavlja dinamične lastnosti, okretnost in varnost. Zagotovljen je prostoren in udoben prostor za potnike, velikodušna prednja sedeža pa se lahko pohvalita s skrbno izdelanimi prevlekami in omogočata funkcije kot so masaža, ogrevanje in prezračevanje. Talisman premore kopico tehnologije, katere poenostavijo življenje z avtomobilom, med njih pa lahko prištejemo R-LINK 2 povezljivo napravo z 8.7 palčnim zaslonom na dotik, zvočno napravo BOSE Surround Sound, Head-Up zaslon, pred voznikom 7 palčni zaslon za digitalne merilnike in celovit nabor pripomočkov za vožnjo, vključno z napravo za samodejno parkiranje.

renault-talisman-in-talisman-grandtour-predstavitev-in-cene-novega-modela-1465203400

Talisman se ponaša z obliko velike limuzine, ki z odločno kromirano masko ponosno razkazuje svoj Renaultov romb, dolg pokrov z vzdolžnimi gubami pa daje prednjemu delu bolj mišičast videz. Značilni svetlobni podpis mu dajejo LED dnevne liči, katere se v obliki črke C globoko zajedajo v prednji odbijač. S profila avtomobil obogatijo tretja stranska okna, katera so še kako značilna za limuzine, grandtour različico pa krasita vzdolžna strešna nosilca iz poliranega aluminija. Na prednjih blatnikih je mogoče zaslediti izklesani stranici s posebnima kromastima elementoma, podarjeni oboki blatnikov pa krepijo vtis čvrstosti in zmogljivosti avtomobila. Širok zadnji del ima poudarjeno ramensko linijo , zadnje luči pa dajejo s svetlobnimi vodili 3D učinek. Elegantno limuzina ali karavana si je mogoče omisliti v desetih karoserijskih barvah in izbirate lahko med šestimi vrstami platišč v velikosti od 16 pa do 19 palcev.

renault-talisman-in-talisman-grandtour-predstavitev-in-cene-novega-modela-1465203419

V notranjosti je Talisman prijeten tako za bivanje kot za oči. Uvršča se med najboljše po prostornosti za potnike in velikosti odlagalnih mest. Na slednjih je za več kot 25 litrov prostora. Novinec še posebno izstopa na treh področjih, višini nad sedali v obeh vrstah sedežev, notranji širini v višini ramen in prostoru za kolena zadaj, kjer je z do 262 mm med najzajetnejšimi v tem razredu. Položaj za volanom je na ravni poslovnega razreda, sedeži pa se lahko pohvalijo z velikodušno mero in obliko, nastavljivi so lahko v največ desetih smereh, omogočajo gretje sedala in naslona, imajo vgrajeno funkcijo prezračevanja in masaže in lahko si shranite do šest različnih osebnih nastavitev.

renault-talisman-in-talisman-grandtour-predstavitev-in-cene-novega-modela-1465203384

Talisman ponuja na izbiro štiri dizelske agregate, kateri imajo moč od 81 kW (110 KM) pa do 118 kW (160 KM). Bencinska predstavnika ponujata moči 110 kW (150 KM) in 147 kW (200 KM). Menjalniki so na izbiro trije, odvisno od motorja ki ga izberete, lahko je 6 stopenjski ročni ali samodejna z 6 in 7 prestavami. Nivoji opreme so štirje, vstopni Life, nad njim je Business, sledi Zen, najbolj opremljeni med vsemi pa je Initiale Paris. Cena vstopnega modela z motorjem Energy dCi 110 in Life paketom opreme znaša 21.490 €, najbolje opremljeni Initiale Paris in z motorjem Energy TCe 200 pa znaša 34.990 €.

GALERIJA

  • Foto: Sebastijan Horvat

AKTUALNO