Renault megane: predstavitev in cene

  • 09.01.2014
  • Žane Kurent
#

Nove generacije renault megana še ne bo, a potreba po osvežitvi je kljub temu bila. Renault je tako v skladu z zadnjimi oblikovnimi smernicami na lepotno operacijo odpeljal vse tri pomembne modele: megane berline, megane grandtour in megan coupe. Vsi trije imajo nov sprednji odbijač, nove maske in nov pokrov motorja, ki ima povečan renaultov emblem na lakirani črni podlagi.

renault-megane-predstavitev-in-cene-1389273039

Renault megane: cene od 14.590 do 21.330 evrov

A ni vse v zunanjosti, pravijo. V meganih bo odslej nova multimedijska naprava R-Link, ki jo že lahko najdemo v najnovejših renaultovih modelih. R-Link združuje  združuje vse multimedijske naprave kot so navigacija, radio, telefonija, in prenos glasbe preko bluetootha. Omogočen je tudi dostop do spletne prodajalne z aplikacijami. Vse podatke dobivamo na 18-centimetrskim zaslonom na dotik.

renault-megane-predstavitev-in-cene-1389273038

Doplačilo za grandtour je 800 evrov, za coupe 500 evrov

Z vidika varnosti je renault v megana vgradil napravo Visio System. V vzvratno ogledalo vgrajena kamera vas opozarja na nenadno menjavo prometnih pasov, samodejno preklaplja med zasenčenimi in nezasenčenim snopom žarometov, s čimer ne boste nehote slepili nasproti vozeče voznike. Prednost sistema Vision System je še v pomoči pri parkiranju, ki vozniku pomaga pri zaznavanju in izogibanju morebitnim oviram za avtomobilom.

renault-megane-predstavitev-in-cene-1389273041

Pravne osebe lahko renault megana tudi predelate v poltovorno vozilo

Rahlo osvežena je tudi motorna paleta z novim 1,2-litrskim TCe 130 energy turbo bencinskim motorjem v ponudbi. Na papirju porabi povprečno 5,4 litrov na 100 kilometrov. Tekom leta bo omenjen motor na voljo tudi v kombinaciji z avtomatskim EDC menjalnikom. Ostali agregati v ponudbi imajo sedaj tudi prestavo več - 6. prestav.

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO