Renault Megane – Predstavitev in cene novega modela

  • 11.02.2016
  • Gregor Žvab
#

Novi Renault Megane je za francosko znamko eden najpomembnejših modelov. V zgodovini so jih namreč prodali več kot 6,6 milijonov, v Sloveniji preko 46.000. Na včerajšnji predstavitvi, so pri slovenskem uvozniku med vrsticami povedali, da ciljajo na vrh v tem segmentu. Upravičeno?

renault-megane-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1455225204

Morda pa celo res. Novi Megane je na prvi pogled sodoben avto. Pri žarometih in zadnjih lučeh so zbrali dovolj poguma, da so zaplavali iz varnega območja klasičnih oblik. Spredaj dnevne LED luči tvorijo obliko črke C, medtem ko zadnje luče zasedejo skorajda celotno širino zadka. Seveda je novi Megane tudi zrasel, v dolžino za dobrih 6 cm, je pa tudi širši in nižji. V aktualni izdaji sicer ne bo na voljo kupejevske različice, saj pri Renaultu pravijo, da je povpraševanje po njej premajhno, poleg tega pa naj bi oblika 5 vratnega Meganea zadovoljila tudi tiste, bolj športno usmerjene. Poleg pet vratne različice prihaja prihodnje leto še karavan, s poznanim imenom Grandtourer.

renault-megane-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1455225206

Tudi notranjost je sedaj povsem drugačna, kot smo je bili vajeni v Meganeu. Sredinska konzola se naslanja na Espaceovo, sploh, če je opremljena z velikim, 8,7 palčnim zaslonom na dotik, ki deluje kot nekakšen tablični računalnik in je povezan s sistemom R-Link2. Merilniki so digitalni in pregledni, pravi položaj za volanom pa tudi ni bilo ravno težko najti. Zadnja klop sicer ponuja dovolj prostora, a je na prvi vtis malce zmotil nizek rob pri vratih, kar se je pokazalo predvsem pri izstopanju iz avtomobila. Prtljažni prostor je s 434 litri spodoben.

renault-megane-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1455225183

Logično je, da je novi Megane na voljo z vsemi sodobnimi tehnologijami, ki jih Renault omogoča. Pod skupnim imenom ADAS tako najdemo prilagodljiv regulator hitrosti, aktiven sistem pomoči pri zaviranju v sili, opozorilnik na prehajanje oznak voznega pasu, opozorilnik na varnostno razdaljo,  opozorilnik za prekoračitev hitrosti s sprepoznavo prometnih znakov, opozorilnik za mrtvi kot, kamera za vzvratno vožnjo, samodejno preklapljanje med zasenčenimi in nezasenčenimi žarometi, parkirni senzorji spredaj, zadaj in na straneh, prostoročno parkiranje in sistem 4Control, ki je sicer na voljo zgolj v Meganeu GT.

renault-megane-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1455225194

Pa začnim pregled Meganeove motorizacije prav pri slednjem. Namenili so mu 1.6 litrski turbo bencinski motor, ki zmore 151 kW/205 KM. Moč se na sprednji kolesni par prenaša izključno preko samodejnega EDC menjalnika, celoten sklop pa je, z nekaj manjšimi spremembami, poznan tudi iz Clia RS. Preostala bencinska ponudba je sestavljena še iz dveh 1.2 litrskih TCe motorjev (74 kW/100 KM in 97 kW/130 KM) ter 1.6 litrskega motorja (84 kW/110 KM), za katerega pa ne pričakujejo preveč zanimanja. Zato pa bo toliko več zanimanja vladalo za dizle, ki med slovenskimi kupci prevladujejo. Različici 1.5 litrskega dCi motorja zmoreta 66 kW/90 KM in 81 kW/110 KM, trenutno namočnejši dizel pa je 1.6 litrski s 96 kW/130 KM. Srednji je na voljo tudi z EDC menjalnikom.

renault-megane-ndash-predstavitev-in-cene-novega-modela-1455225214

Paketi opreme gredo v sledečem vrstnem redu: Life, Zen, Intens, GT Line, Bose in GT. Največ pričakujejo od paketa Intense in pa obeh šibkejših dizlov, naj bi bila pa večina avtomobilov prodanih z višjimi paketi opreme. Še cene. 13.990€ pride po ceniku tista kombinacija, za katero naj nebi bilo zanimanja, to je 1.6 litrski bencinar v kombinaciji z osnovno opremo Life. Dizelska ponudba se pričenja s paketom Zen in 16.290€, medtem ko bo potrebno za Meganea GT odšteti vsaj 24.890€. 

GALERIJA

  • Vir: Renault
  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO