Renault kangoo Z.E. - električna izvedba priljubljenega dostavnika

  • 03.09.2014
  • Žane Kurent
#

Električni renault kangoo Z.E. je popularen že vse od prve predstavitve pred nekaj leti. Prejel je priznanje "Dostavnik leta" na Danskem, irsko nagrado "Fleet Transport Greeen Commercial" ter priznanje "Dostavno vozilo leta" s strani angleške specializirane revije o gospodrskih vozilih. Najbolj pomembna nagrada pa je zagotovo "Mednarodni dostavnik leta 2012".

renault-kangoo-z-e-elektricna-izvedba-priljubljenega-dostavnika-1409758478

Renault kangoo Z.E. je nadvse zanimiv za družine, obrtnike in podjetnike, saj z enim polnjenjem prevozi med 80 do 125 kilometrov. Mi smo se popeljali s potniško različico z dodatnimi sedeži. Vožnja je enaka kot pri konvencionalni različici, vendar lahko tudi ugodnejša. V Franciji stane električni kangoo Z.E. (gospodarsko vozilo) med 14.000 in 16.000 evri brez DDV (s subvencijo). Razlika v ceni je odvisna velikosti prtljažnega prostora, ki meri med 2 in 4 m3. Nosilnost je 650 kilogramov, največja hitrost vozila pa 135 km/h.

Električnega kangooja Z.E. lahko na hitri polnilnici napolnite v 30 minutah do 80 odstotne napolnjenosti. Na običajni, domači polnilni enoti, boste za ves razpoložljiv domet potrebovali vsaj 3,5 ure.

renault zoe

Renault kangoo Z.E. bo v Sloveniji na voljo že prihodnje leto, vendar cena zanj še ni znana. Lahko še dodamo, da mesečni najem baterije v Francije stane 72 evrov. Izredno pomembno, da se izognete morebitnim kasnejšim stroškom menjave baterije (z leti učinkovitost baterijskega sklopa upada), saj je baterija najdražji del avtomobila.

  • Foto: AvtoArena.si

AKTUALNO